Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Det är vi som är hälsopedagogerna Jenny och Linnea. Vi älskar livet och allt som har med hälsa att göra och tror att det är väldigt viktigt att fylla på kroppen med bra bränsle för att orka med alla utmaningar vi dagligen möter. Vi mår bäst av en kost utan gluten, raffinerat socker och massa onödiga tillsatser så därför är alla recept vi publicerar här på bloggen utan det. För att göra det hela ännu roligare och mer näringsrikt så toppar vi våra måltider med SUPERMAT. Hoppas du kan hitta inspiration här hos oss! Stor Kram!

  Annons

  5 tips på rätter att ha i matlådan

  7 februari 2017

  Det här med matlådor kan ibland bli lite otrevligt, maten kan kännas svettig och inte alls lika krispig som när den var nylagad. Hur gör man då? Jo, det gäller att ha rätt grejer i matlådan, sådant som nästan blir godare när man värmer upp det igen.

  Annons

  Kalla sallader funkar ju alltid men man vill ju ha varm mat också så här kommer 5 varma tips på bra matlådemat. Klicka på de röda länkarna under respektive bild för att komma till receptet. 
  Krämig grönkålssoppa
  Krämig grönkålssoppa med kokosmjölk– Släta soppor funkar utmärk att värma då smakerna har satt sig finfint över natten och det finns inga grönsaksbitar som blir mjuka eller fisk- eller köttbitar som blir sega. Plocka med toppingen i en burk för sig så kommer matlådan smaka ljuvligt!

  Morots och gronkalspaj
  Morots- och grönkålspaj– Paj, vilken fantastisk rätt och helt klart fullt godkänd som matlådemat. Själva fyllningen har ju faktisk nästan blivit bättre då den har fått satt sig ordentligt tillskillnad från om man äter den då den kommit direkt från ugnen.

  Makaronipudding utan gluten
  Makaronipudding med kikärtspasta– Makaronipudding är ju en gratäng, och gratänger blir bara godare dagen efter. Say no more!

  Veganska aubergine och frobiffar
  Aubergine- och fröbiffar– Vegetariska biffar! Dom blir inte sega, inte torra och inte slemmiga. Perfekt! Utmärkt matlådemat med andra ord.

  Burritos med curry
  Burritos med blomkål, svamp och curry– Att ta med burritos i matlåda är perfekt, se bara till att fördela det kalla för sig och det varma för sig å sedan är det bara att värma, fylla dina bröd, rulla ihop och njuta till 100% av lunchen!

  /Linnea

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar http://supermat.mabra.com/shiratakinudlar-med-gronsaker-och-valnotter/