Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Det är vi som är hälsopedagogerna Jenny och Linnea. Vi älskar livet och allt som har med hälsa att göra och tror att det är väldigt viktigt att fylla på kroppen med bra bränsle för att orka med alla utmaningar vi dagligen möter. Vi mår bäst av en kost utan gluten, raffinerat socker och massa onödiga tillsatser så därför är alla recept vi publicerar här på bloggen utan det. För att göra det hela ännu roligare och mer näringsrikt så toppar vi våra måltider med SUPERMAT. Hoppas du kan hitta inspiration här hos oss! Stor Kram! För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Alkoholfri melondrink med te

  1 juli 2017

  Wiihoo, superfräsch och god melondrink med te! Hur bra som helst att ha te i i drinkar och mat, det blir ju asgott!! 😀 Receptet innehåller ramlösa för att få lite härliga bubblor i den men nu står mina drinkar i kylen nästan helt avslagna och dom är lika god ändå så om man inte vill ha bubblor så går det också :):)

  alkoholfri melondrink drink alkoholfri

  4 drinkar

  Ingredienser

  400 g vattenmelon
  4 påsar Elderberry & Enchinacea Pukka te
  1 msk färskpressad citronsaft
  ca 33 cl naturell ramlösa

  Annons

  Topping
  jordgubbar
  skal från äpple
  färsk mynta
  is

  Gör såhär
  1. Kör melonen i en juicemaskin. Om du inte har en juicemaskin så kan du mixa melon så mycket som det går och sedan sila bort fruktköttet.
  2. Låt tepåsarna ligga i melonsaften i ca 15 min. Tillsätt citronsaft.
  3. Häll sedan på ramlösa, fyll upp i glas och toppa med is, jordgubbar, skal från äpple, färsk mynta. Strö sist över lite te på toppen. Redo att servera!

  Tips!
  Låt gärna melonen och ramlösen vara riktigt kall.

  /Linnea

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar