Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Det är vi som är hälsopedagogerna Jenny och Linnea. Vi älskar livet och allt som har med hälsa att göra och tror att det är väldigt viktigt att fylla på kroppen med bra bränsle för att orka med alla utmaningar vi dagligen möter. Vi mår bäst av en kost utan gluten, raffinerat socker och massa onödiga tillsatser så därför är alla recept vi publicerar här på bloggen utan det. För att göra det hela ännu roligare och mer näringsrikt så toppar vi våra måltider med SUPERMAT. Hoppas du kan hitta inspiration här hos oss! Stor Kram! För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Aubergine- och paprikasalladsbowl

  15 maj 2017

  Mums!! En perfekt salladsskål som har allt jag vill ha: något varmt, något grönt, något krispigt och med tuggmotstånd, något salt och något krämigt 🙂 För dig som inte vill ha någon mejeriprodukt i din salladsbowl så kan jag tipsa om min bön- och avokadoröra, Jennys rödbetshummus eller en färgstark gojiröra med cashewnötter och cayennepeppar

  Aubergine- och paprikasallad Salladbowl med aubergine

  Annons

  2 port 

  Ingredienser
  1 aubergine
  2 paprikor
  1 stor morot (120g)
  ca 200 g kikärtor
  ca 100 g fetaost
  2-4 nävar svartkål
  16 svarta oliver
  0,5 lime
  himalayasalt
  svartpeppar
  svarta sesamfrön
  torkad och färsk persilja
  hampafrön
  cashewnötter

  Gör såhär
  1. Skiva aubergine och paprika, blanda dem med olivolja, salt och svartpeppar, grilla dem i ugnen på 190 grader i ca 10-15 min.
  2. Strimla svartkålen, fördela i två skålar, kläm lite limesaft över kålen. Riv moroten, ringla över lite olivolja, salt och hampafrön. lägg i skålen.
  3. Skölj kikärtorna, ringla över lite olivolja och strö över svarta sesamfrön och torkad persilja. Lägg dem i skålarna.
  4. Tillsätt aubergine och paprika i skålarna, lägg sist till feta, oliver och lite torkad och färsk persilja på toppen. Mums! Dax att äta!

  /Linnea

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar