Annons
Det är vi som är hälsopedagogerna Jenny och Linnea. Vi älskar livet och allt som har med hälsa att göra och tror att det är väldigt viktigt att fylla på kroppen med bra bränsle för att orka med alla utmaningar vi dagligen möter. Vi mår bäst av en kost utan gluten, raffinerat socker och massa onödiga tillsatser så därför är alla recept vi publicerar här på bloggen utan det. För att göra det hela ännu roligare och mer näringsrikt så toppar vi våra måltider med SUPERMAT. Hoppas du kan hitta inspiration här hos oss! Stor Kram!

Annons

Bakad sötpotatis med ost och hasselnötter

22 september 2015

mmmmm, det här är såå gott! Perfekt fredagsgrej, den sköter sig i princip själv. Ät bara som det är eller tillsammans med stekt grönkål och vitlökssmör! : )ugnsbakad-sötpotatis-recept

Ingredienser
1 sötpotatis
ca 0,25 dl krossade hasselnötter
ca 1 dl valfri riven ost (jag tog prästost)
himalayasalt

Annons

Gör såhär
Dela sötpotatisen på mitten, smörj den med lite kokosolja. Lägg dem på en plåt och grädda på 200 grader i 45 min. Lägg sedan på krossade hasselnötter, riven ost och strö över salt efte smak. Höj temperaturen till 225 graden och grädda högt upp i ugnen ytterligare 8 min. Om du har grilleffekt slå på den ca 5 min på 200 grader.

Tänk på: Hur lång tid potatisen behöver gräddas beror såklart på hur stor den är och vilken form den har. Ett tips är att försöka ta potatisar som är så avlånga som möjligt!

/Linnea

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar http://supermat.mabra.com/rodbetsbollar/