Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Det är vi som är hälsopedagogerna Jenny och Linnea. Vi älskar livet och allt som har med hälsa att göra och tror att det är väldigt viktigt att fylla på kroppen med bra bränsle för att orka med alla utmaningar vi dagligen möter. Vi mår bäst av en kost utan gluten, raffinerat socker och massa onödiga tillsatser så därför är alla recept vi publicerar här på bloggen utan det. För att göra det hela ännu roligare och mer näringsrikt så toppar vi våra måltider med SUPERMAT. Hoppas du kan hitta inspiration här hos oss! Stor Kram! För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Baobab

  18 mars 2017

  Vad är baobab?
  Baobab kommer från en frukt som växer på det ståtliga baobabträdet, även kallat ”livets träd” . Trädet har sitt ursprung i Afrika men växer också i Australien och Indien. Baobabträdet är ett av de äldsta träden på jorden. Baobabpulver är relativt nytt i Sverige, de blev godkänt som livsmedel i Skadinavien 2008. Baobabpulver är helt naturligt och har en sötsyrlig smak som påminner både om päron och grapefrukt.

  Annons

  Vad innehåller baobab?
  Baobab är rikt på vitamin C och B. Kalium, kalcium, magnesium, järn och essentiella fettsyror.

  Vad kan jag använda baobab till?
  Baobab är ett av våra favorit pulver till smaken. Blanda ner det i smoothies, dressingar, röror, juicer eller strö lite över yoghurten. Här nedan kommer några tips:
  Green smootihe på ruccola, maca och baobab
  Mango- och cashewsmoothie
  Hummus med supermat
  Svartkålspesto
  Grönkålssallad med baobadressing
  Cashew och persiljeröra med baobab
  Morotsjuice med äpple, apelsin och baobab

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar