Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Det är vi som är hälsopedagogerna Jenny och Linnea. Vi älskar livet och allt som har med hälsa att göra och tror att det är väldigt viktigt att fylla på kroppen med bra bränsle för att orka med alla utmaningar vi dagligen möter. Vi mår bäst av en kost utan gluten, raffinerat socker och massa onödiga tillsatser så därför är alla recept vi publicerar här på bloggen utan det. För att göra det hela ännu roligare och mer näringsrikt så toppar vi våra måltider med SUPERMAT. Hoppas du kan hitta inspiration här hos oss! Stor Kram! För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Bipollen

  26 februari 2017

  Bipollen
  Vad är bipollen?
  Bipollen är pollen och nektar som klibbar ihop och fastnar på binas bakben då de pollinerar blommor, buskar och träd. Bina bär sedan med sig dessa klumpar hem till boet där de lagras tillsammans med honung i vaxkakornas celler och fungerar som en viktigt näringskälla för bina. De bipollen som går att köpa i butik kommer från olika biodlingar där man har använt sig av en pollenfälla för att fånga in en viss del av bipollenet. Bipollen har en söt smak och lite torr och mjölig koncictens.

  Annons

  Vad innehåller bipollen?
  Bipollen är näringsrikt och innehåller bland annat den essentiella amonisyran tryptofan som är ett förstadium till vårt lyckohormon serotonin. Bipollen innehåller även hela vitamin B-komplexet (8st) samt fettsyran lecitin som är nyttig för hjärnans funktion.

  Vad kan jag använda bipollen till?
  Använd bipollen för att boosta dina smoothies med extra näring eller som topping på sallader och bakverk. Här är fyra recept som vi boostat med bipollen:
  Chiavåfflor med hallon och bipollen
  Rödbetssmoothie
  Stekt kålsallad med supermat
  Pina colada smoothie

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar