Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Det är vi som är hälsopedagogerna Jenny och Linnea. Vi älskar livet och allt som har med hälsa att göra och tror att det är väldigt viktigt att fylla på kroppen med bra bränsle för att orka med alla utmaningar vi dagligen möter. Vi mår bäst av en kost utan gluten, raffinerat socker och massa onödiga tillsatser så därför är alla recept vi publicerar här på bloggen utan det. För att göra det hela ännu roligare och mer näringsrikt så toppar vi våra måltider med SUPERMAT. Hoppas du kan hitta inspiration här hos oss! Stor Kram! För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Chiasylt med rödvinbär, sharon och lime

  13 augusti 2017

  Wiihoo, vilken syltfest och ställa fram denna på frukostbordet 😀 Superduper gott att toppa mackan med. För recept på ett gott knäcke kika in Jennys Quinoaknäcke! 🙂 Kolla även in min chiasylt med svartvinbär och kanel som är lite höstigare i smaken! 
  chiasylt med rödvinbär och sharon
  chiasylt med rödvinbär lime och sharon

  Ingredienser 
  3,5 msk chiafrön
  1,5 dl vatten
  3 dl rödvinbär
  1,5 sharon
  1 tsk vaniljpulver
  1 tsk honung
  skalet från 1 lime

  Gör såhär 
  1. Blanda ihop chiafrön och vatten, se till att alla frön är täckta och fördelar sig bra i vattnet. Ställ in i kylen i ca 10 min.
  2. Mixa rödvinbär, sharon, vaniljpulver, honung, skalen från lime och blanda sedan ihop med chiavattnet, rör om ordentligt.
  3. Förvara sylten i en burk i kylskåpet, den håller ca 1 vecka.

  /Linnea

  Annons
  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar