Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Det är vi som är hälsopedagogerna Jenny och Linnea. Vi älskar livet och allt som har med hälsa att göra och tror att det är väldigt viktigt att fylla på kroppen med bra bränsle för att orka med alla utmaningar vi dagligen möter. Vi mår bäst av en kost utan gluten, raffinerat socker och massa onödiga tillsatser så därför är alla recept vi publicerar här på bloggen utan det. För att göra det hela ännu roligare och mer näringsrikt så toppar vi våra måltider med SUPERMAT. Hoppas du kan hitta inspiration här hos oss! Stor Kram! För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Grönsakspasta med krämig avokadodressing

  19 september 2016

  Vegansk och rawfood har börjat tagit mer och mer plats i mitt kök. Det känns fräsch, nyttigt och väldigt gott! I denna rätt har jag använt mig av biodynamiska grönsaker från höstmarknaden i Skillebyholm (Järna). Jag shoppade loss som en tok bland alla fantastiska grönsaker, såå kul!!!: D Var någon av er där? Bland annat hittade jag portlak, som jag toppat denna rätt med. Portlak är en grön liten växt som kan lagra vatten och näring, dess blad är rik på omega-3 och E-vitamin, smaken är rätt lik spenat. Fem av fem solar för portlak! Ha en fin dag <3

  Vegan pastatallrik
  Veganmat rawfood

  recept för 2 port

  Annons

  Ingredienser
  150 g rättika
  150 g grön zucchini
  150 g gul zucchini
  ca 20-30 soltorkade körsbärstomater
  några blad portlak
  0,5-1 dl rostad mandel- och pumpkaross
  krämig avokadodressing
  himalayasalt
  svartpeppar

  Gör såhär
  1. Gör ”pasta” av rättikan och båda zucchini med hjälp av en grönsakssvarv. Om du inte har en grönsakssvarv så kan du skära med potatisskalaren.
  2. Torrosta och krossa 1 dl mandlar och 1 dl pumpafrön. Krosset som inte används till receptet kan du förvara i en burk och använda som topping på andra rätter eller frukostar.
  3. Mixa ihop avokadodressingen och blanda ihop i en bunke med grönsakspastan. Blanda sedan i mandel- och pumpakrosset, soltorkade tomaterna och lite himalayasalt och svartpeppar.
  4. Lägg upp på två tallrikar och toppa med portlack och lite mer mandel- och pumpkross.
  5. Vill du ha rätten lite mer matig, servera den med Quinoaknäcke eller Quinoabröd.

  Tips!
  Portlack kan bytas ut mot någon färsk krydda som basilika, persilja eller koriander.

  /Linnea

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar