Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Det är vi som är hälsopedagogerna Jenny och Linnea. Vi älskar livet och allt som har med hälsa att göra och tror att det är väldigt viktigt att fylla på kroppen med bra bränsle för att orka med alla utmaningar vi dagligen möter. Vi mår bäst av en kost utan gluten, raffinerat socker och massa onödiga tillsatser så därför är alla recept vi publicerar här på bloggen utan det. För att göra det hela ännu roligare och mer näringsrikt så toppar vi våra måltider med SUPERMAT. Hoppas du kan hitta inspiration här hos oss! Stor Kram! För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Choklad- och lakritskola utan raffinerat socker

  10 december 2016

  Julgodis när det är som gottigast! Krämig gräddkola med lakritspulver och kakao, sötman kommer från agave sirap. Sirapen tappas naturligt så att alla näringsämnen bevaras samt att den är fri från tillsatser. Agave är ca 50% sötare än vanligt socker och påminner om honung till utseende och smak,  den har dock ett mycket lägre glykemiskt index (GI) än vanligt socker och honung.

  Lakritskola-julgodis  IMG_8769

  Annons

  lakritskola-julgodis-recept   IMG_8784

  Ingredienser
  75g smör
  1,5 dl grädde
  3/4 dl agavesirap
  2 msk kakao
  1,5 msk lakritspulver

  Gör såhär
  1. Koka upp alla ingredienser förutom lakritspulver
  2. Låt småputtra ca 40 minuter
  3. När smeten tjocknat kan du göra ett traditionellt ”kulprov”, dvs häll lite av smeten i ett glas med kallt vatten och se om du kan rulla den till en boll, kan du det, då är kolan klar!
  4. Tillsätt lakritspulver och häll smeten på ett bakplåtspapper, jag plattade ut smeten men gör inte det om du vill ha högre kola än dem jag har på bilden.
  5. Låt stelna i kylen
  6. Skär kolan i bitar och linda in dem i cellofan eller bakplåtspapper.

  /Jenny

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar