Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Det är vi som är hälsopedagogerna Jenny och Linnea. Vi älskar livet och allt som har med hälsa att göra och tror att det är väldigt viktigt att fylla på kroppen med bra bränsle för att orka med alla utmaningar vi dagligen möter. Vi mår bäst av en kost utan gluten, raffinerat socker och massa onödiga tillsatser så därför är alla recept vi publicerar här på bloggen utan det. För att göra det hela ännu roligare och mer näringsrikt så toppar vi våra måltider med SUPERMAT. Hoppas du kan hitta inspiration här hos oss! Stor Kram! För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Kokosblomsocker

  23 mars 2017


  Vad är kokosblomsocker?

  Kokosblomsocker är ett karamellaktigt socker som kommer från kokospalmens blommor. Bönderna i Asien klättrar upp i palmerna och skär försiktigt ned blommorna och utvinner sedan sirap som har ett pärlemorskimrande utseende. Sirapen värms försiktigt upp efter tappningen och reduceras till önskad konsistens , därefter torkas massan och blir till socker.

  Annons

  Vad innehåller kokosblomsocker?
  Kokosblomsocker har ett lågt glykemiskt index (35), använder du kokosblomsocker istället för raffinerat socker förhindrar du stora blodsockersvängningar. Sirapen värms upp försiktigt på måttlig temperatur för att bevara så många näringsämnen som möjligt.  Kokosblomsocker innehåller vitamin C som stärker vårt immunförsvar, innehåller även mineralerna magnesium, kalcium, kalium och zink. Perfekt när ett livsmedel med järn även innehåller C-vitamin då de hjälper kroppen att ta upp järnet.

  Vad kan man använda kokosblomsocker till?
  Kokosblomsocker är en naturlig sötning som kan användas i bakning, söta drycker, bröd och dressing.
  Bönbrownie
  Chokladfudge med mandel och goji
  Varm choklad a la paleo

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar