Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Det är vi som är hälsopedagogerna Jenny och Linnea. Vi älskar livet och allt som har med hälsa att göra och tror att det är väldigt viktigt att fylla på kroppen med bra bränsle för att orka med alla utmaningar vi dagligen möter. Vi mår bäst av en kost utan gluten, raffinerat socker och massa onödiga tillsatser så därför är alla recept vi publicerar här på bloggen utan det. För att göra det hela ännu roligare och mer näringsrikt så toppar vi våra måltider med SUPERMAT. Hoppas du kan hitta inspiration här hos oss! Stor Kram! För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Moringa

  2 mars 2017

  Moringa
  Vad är moringa?

  Moringa är ett näringsrikt träd som finns i Afrika kallas för ”livets träd”, bladen har sedan länge använts som näringsstöd till undernärda barn. Vid traditionell tillagning av moringa så har man gjort avkok på färska blad för att få bort en del av den beska smaken. Vid upphettning så försvinner dock mycket av näringen och därför är det bättre att äta bladen torkade och malda till pulver, vilket är just den form du hittar i butik. Om man blandar pulvret med vatten så påminner smaken om spenat men en aning fränare.

  Annons

  Vad innehåller moringa?
  Moringa innehåller bland annat kalium som är viktig för vätske- och syra/bas balansen, protein som är viktigt för muskeluppbyggnad och kalcium som bland annat är viktigt för benuppbyggnad och muskelfunktion. Det gröna pulvret är även rikt på växtfibrer, som i sin tur fungerar som mat för våra tarmbakterier samt innehåller mycket antioxidanter.

  Vad kan jag använda moringa till?
  Moringapulver kan du både blanda med vatten och dricka som det är samt använda som boost i smoothies och gröna röror. Du kan även använda det i rawfood-bollar. Här listar vi recept du kan boosta med moringa:
  Frukost med morot och moringa
  Green smoothie på ruccola, maca och baobab
  Smoothiebowl
  Green smoothie
  Bön- och avokadoröra med frön och baobab
  Krämig avokadodressing med ingefära
  Svartkålspesto
  Guacamole med lime och vetegräs

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar