Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Det är vi som är hälsopedagogerna Jenny och Linnea. Vi älskar livet och allt som har med hälsa att göra och tror att det är väldigt viktigt att fylla på kroppen med bra bränsle för att orka med alla utmaningar vi dagligen möter. Vi mår bäst av en kost utan gluten, raffinerat socker och massa onödiga tillsatser så därför är alla recept vi publicerar här på bloggen utan det. För att göra det hela ännu roligare och mer näringsrikt så toppar vi våra måltider med SUPERMAT. Hoppas du kan hitta inspiration här hos oss! Stor Kram! För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Mullbär

  16 februari 2017


  Vad är mullbär?

  Bäret är sött och smakar som en blandning mellan russin, kola och vanilj. De mullbär som finns att köpa på hälsokostbutiker är ofta torkade och vita men det finns även rosaaktiga och röd/lila mullbär. I Kina säljs ofta bäret som en ihoppressad massa som de sedan blandar med hett vatten och dricker som te. Det sägs att det ska vara positivt för lever- och njurfunktionen.

  Annons

  Vad innehåller mullbär?
  Mullbär är rikt på c-vitamin och karoten som kan ha antiinflammatorisk effekt på kroppen. Det är även rikt på mineralerna kalcium och magnesium vilka är viktiga för skelett och muskelfunktion.

  Vad kan jag använda mullbär till?
  Mullbär är supergoda att äta bara som de är men passar även bra som sötning istället för dadlar i bakverk, i bars och bollar, i nötströssel, topping på kokos- och blomkålsgröt eller på smoothiebowls.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar