Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Det är vi som är hälsopedagogerna Jenny och Linnea. Vi älskar livet och allt som har med hälsa att göra och tror att det är väldigt viktigt att fylla på kroppen med bra bränsle för att orka med alla utmaningar vi dagligen möter. Vi mår bäst av en kost utan gluten, raffinerat socker och massa onödiga tillsatser så därför är alla recept vi publicerar här på bloggen utan det. För att göra det hela ännu roligare och mer näringsrikt så toppar vi våra måltider med SUPERMAT. Hoppas du kan hitta inspiration här hos oss! Stor Kram! För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Nyponpulver

  22 april 2017

   

  Vad är nyponpulver?
  Nyponpulver är torkade och malda nypon. Nypon har sedan länge givits till hästar för att stärka deras immunförsvar och minska risken för ledbesvär. I hälsokostbutiker kan du köpa nyponpulver som har gjorts på enbart nyponköttet och nyponpulver som är gjort på både köttet och kärnan. Vissa påstår att det ska vara mer effektiv för hälsan då hela nyponet har malts ner medan andra påstår att det är endast köttet som behövs.

  Annons

  Vad innehåller nyponpulver?
  Nyponpulver är rikt på A-, B- och C-vitamin, betakaroten, järn, magnesium och kalium. Nypon och nyponpulver är mest kända för att lindra ledvärk och artros. Nypon innehåller galaktolipider som har en antiinflammatorisk verkan och hjälper till att minska svullnad och värk vilket leder till att kroppen kan kännas rörligare och mer smärtfri. Nyponpulver innehåller mycket betakaroten som är en riktig hudkompis soliga dagar. Betakaroten är ett förstadium till A-vitamin. Ämnet lagras i hudens fettlager och är lätt brunfärgat och förstärker därför hudens bruna färg. Betakaroten bidrar också till att kroppens hudceller producerar melanin, som kan skydda kroppen mot solen inifrån.

  Vad kan man använda nyponpulver till?
  Du kan bland annat boosta dina smoothies med nyponpulver eller göra egen nyponsoppa eller glass. Här nedan kommer två smoothierecept med nyponpulver.
  Apelsin- och banansmoothie med nyponpulver och kanel
  Nypon- och banansmoothie

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar