Annons
Det är vi som är hälsopedagogerna Jenny och Linnea. Vi älskar livet och allt som har med hälsa att göra och tror att det är väldigt viktigt att fylla på kroppen med bra bränsle för att orka med alla utmaningar vi dagligen möter. Vi mår bäst av en kost utan gluten, raffinerat socker och massa onödiga tillsatser så därför är alla recept vi publicerar här på bloggen utan det. För att göra det hela ännu roligare och mer näringsrikt så toppar vi våra måltider med SUPERMAT. Hoppas du kan hitta inspiration här hos oss! Stor Kram!

Annons

Rabarberkräm

4 maj 2016

Hörni! I vissa delar av Sverige är rabarbern redan ätbar. Woho! Själv hade jag kvar rabarber i frysen från förra året som jag vill göra slut på nu innan det är dags att plocka nya. Jag valde att utesluta potatismjöl i min kräm och höll tummarna för att det lilla pektinet som fanns kvar i rabarbern skulle hjälpa till att hålla ihop de till en kräm,  funkade super! Pektin är ett gelébildande ämnade som finns naturligt i vissa frukter och bär.

Annons

Det varierar olika mycket i olika frukter och efter mognad. Halten av pektin är högst när rabarbern är omogen eller precis mogen, därför kommer det funka toppen utan mjöl om ni använder er av årets kommande skörd. I denna rabarberkräm gömmer sig alltså bara vatten, rabarber och lite sötning samt toppat med lite supermat, såklart! 😀

IMG_4081 IMG_4115

Ingredienser
ca 1 rabarber
ca 2 dl vatten
ca 1 msk kokospalm socker
ca 0,5 tsk vaniljpulver

Gör såhär
1. Skär rabarbern i bitar och lägg i en kastrull
2. Häll även i vatten i kastrullen, så de precis täcker rabarbern
3. koka upp och tillsätt sötning och vaniljpulver
4. Låt småkoka i ca 8 minuter, (till rabarbern delar sig).
5. Smaka av och servera sedan med kall mjölk, hallon och raw kakao

Tips!
Sötningen kan såklart varieras efter tycke och smak samt vad du har hemma, det funkar lika bra med alternativ som honung eller agave. 
Uteslut eller smaka av och justera mängden så det passar dig. 

/Jenny

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar http://supermat.mabra.com/snabb-pizzasallad/