Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Det är vi som är hälsopedagogerna Jenny och Linnea. Vi älskar livet och allt som har med hälsa att göra och tror att det är väldigt viktigt att fylla på kroppen med bra bränsle för att orka med alla utmaningar vi dagligen möter. Vi mår bäst av en kost utan gluten, raffinerat socker och massa onödiga tillsatser så därför är alla recept vi publicerar här på bloggen utan det. För att göra det hela ännu roligare och mer näringsrikt så toppar vi våra måltider med SUPERMAT. Hoppas du kan hitta inspiration här hos oss! Stor Kram! För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Rawfood bowl med flower sprouts

  13 mars 2017

  I lördags fick vi äntligen känna på riktiga vårkänslor här i Stockholm, helt fantastisk! Blir man inte bara mer sugen på massa härliga rawfoodrätter när det börjar gå mot vårtider? Heta soppor och grytor har lixom gjort sitt så nu är det bara att lassa på med mera råa grönsaker på tallriken! 🙂 

  Raw food bowl

  Annons

  Ingredienser 
  två nävar bladspenat
  en näve flower sprouts
  0,5 zucchini
  0,5 avokado
  15-20 svarta oliver
  1 tsk vita sesamfrön
  8 soltorkade körsbärstomater
  6 färska körsbärstomater
  1 msk gojibär
  0,5 dl valnötter
  2-3 jordgubbar
  några blad färsk basilika
  krämig avokadodressing med färsk ingefära

  Gör såhär
  1. Börja med att lägga bladspenat i din bowl. 
  2. Gör grönsakspasta av zucchinin, lägg upp den i skålen och toppa med sesamfrön. Dela tomaterna i mindre bitar och blanda ihop med gojibär.
  3. Fyll sedan på med resten av ingredienserna tills du har en superhärlig och fylld rawfood bowl. Glöm inte dressingen: Krämig avokadodressing med färsk ingefära.

  Vad är flower sprouts?
  Flower sprouts är en sorts brysselkål men med lite mildare smak. Den är fantastisk god och vacker att ha i matlagningen med sin lila färg och krusiga blad som gör att den ser ut som en ros.

  Tips!
  Testa att toppa med Jennys honungsrostade valnötter. Mums!

  /Linnea

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar