Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Det är vi som är hälsopedagogerna Jenny och Linnea. Vi älskar livet och allt som har med hälsa att göra och tror att det är väldigt viktigt att fylla på kroppen med bra bränsle för att orka med alla utmaningar vi dagligen möter. Vi mår bäst av en kost utan gluten, raffinerat socker och massa onödiga tillsatser så därför är alla recept vi publicerar här på bloggen utan det. För att göra det hela ännu roligare och mer näringsrikt så toppar vi våra måltider med SUPERMAT. Hoppas du kan hitta inspiration här hos oss! Stor Kram! För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Spirulina

  28 februari 2017

  Vad är Spirulina?
  Spirulina kallas ofta för mirakelalgen och är ett av de näringstätaste livsmedlen vi känner till. Spirulina härstammar ifrån Central-Amerika och Afrika. Det är en blå-grön alg som lever i sötvatten men även i hav, idag växer och odlas spirulina mest i stora sötvattensdammar under kontrollerade former.

  Annons

  Vad innehåller spirulina?
  Spirulina innehåller alla vanliga vitaminer förutom D-vitmin. Spirulina innehåller även mängder av mineraler som kroppen behöver. Den är bland annat rik på magnesium, jod, kalium, fosfor, järn och klorofyll. Spirulina är även en proteinrik alg då den består av 67% protein. Den innehåller 18 aminosyror, inklusive alla essentiella. Perfekt att ta en spiruliashot efter träning för att hjälpa kroppen att bygga både starka muskler och starkt immunförsvar. Då spirulina verkar avgiftande kan de ge huvudvärk och illamående till en början. Börja därför med små doser, ca ½ tsk för att vänja både kroppen och även smaken, öka sedan successivt upp till en msk.

  Vad kan jag använda Spirulina till?
  –  Spirulinasmoothie eller Nyttig hälsodrink med spirulina och maca
  – Rawfood- bollar/bars, tex Sprirulinabollar med camu camu

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar