Annons
Det är vi som är hälsopedagogerna Jenny och Linnea. Vi älskar livet och allt som har med hälsa att göra och tror att det är väldigt viktigt att fylla på kroppen med bra bränsle för att orka med alla utmaningar vi dagligen möter. Vi mår bäst av en kost utan gluten, raffinerat socker och massa onödiga tillsatser så därför är alla recept vi publicerar här på bloggen utan det. För att göra det hela ännu roligare och mer näringsrikt så toppar vi våra måltider med SUPERMAT. Hoppas du kan hitta inspiration här hos oss! Stor Kram!

Annons

Vegetariska quesadillas med aubergine

8 augusti 2016

Quesadillas! det är ju så gott och faktiskt väldigt enkelt men ändå så görs det så sällan, iaf i mitt kök. Det ska de bli ändring på! 🙂 Anledningen till att bröden är så bruna är för att jag hade slut på mandelmjöl och fick ta jordnötsmjöl istället. Smaken blev lite nötigare men annars ingen större skillnad.

Vegetariska-quesadillas
Ingredienser 
tortillabröd (Jag gjorde 5 st bröd på denna smet)
1 liten aubergine
två stora nävar grönkål
västerbottenost
himalayasalt
svartpeppar

Annons

Gör såhär
1. Baka tortillabröden enligt receptet.
2. Lägg på ostskivor på halva tortillabrödet, sedan tunt skivat aubergine, sedan grönkål och till sist några fler ostskivor. Avsluta med lite himalayasalt och svartpeppar.
3. Vik ihop och stek i pannan ca 2-3 min på varje sida. Gör likadant med alla tortillabröd. Dela dem sedan på mitten och servera med en god röra och sallad.

/Linnea

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar http://supermat.mabra.com/basta-tillbehoren-till-grillen/