Annons
Annons

5 tips på rätter att ha i matlådan


Det här med matlådor kan ibland bli lite otrevligt, maten kan kännas svettig och inte alls lika krispig som när den var nylagad. Hur gör man då? Jo, det gäller att ha rätt grejer i matlådan, sådant som nästan blir godare när man värmer upp det igen.

Annons

Kalla sallader funkar ju alltid men man vill ju ha varm mat också så här kommer 5 varma tips på bra matlådemat. Klicka på de röda länkarna under respektive bild för att komma till receptet. 
Krämig grönkålssoppa
Krämig grönkålssoppa med kokosmjölk– Släta soppor funkar utmärk att värma då smakerna har satt sig finfint över natten och det finns inga grönsaksbitar som blir mjuka eller fisk- eller köttbitar som blir sega. Plocka med toppingen i en burk för sig så kommer matlådan smaka ljuvligt!

Morots och gronkalspaj
Morots- och grönkålspaj– Paj, vilken fantastisk rätt och helt klart fullt godkänd som matlådemat. Själva fyllningen har ju faktisk nästan blivit bättre då den har fått satt sig ordentligt tillskillnad från om man äter den då den kommit direkt från ugnen.

Makaronipudding utan gluten
Makaronipudding med kikärtspasta– Makaronipudding är ju en gratäng, och gratänger blir bara godare dagen efter. Say no more!

Veganska aubergine och frobiffar
Aubergine- och fröbiffar– Vegetariska biffar! Dom blir inte sega, inte torra och inte slemmiga. Perfekt! Utmärkt matlådemat med andra ord.

Burritos med curry
Burritos med blomkål, svamp och curry– Att ta med burritos i matlåda är perfekt, se bara till att fördela det kalla för sig och det varma för sig å sedan är det bara att värma, fylla dina bröd, rulla ihop och njuta till 100% av lunchen!

/Linnea

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar