Inlägget innehåller reklam genom köplänkar till åhlens och granit

6 tips på hur du sätter ihop en bra bassallad


Jag och Erik brukar ofta göra en stor laddning sallad på söndagar eller måndagar så det räcker till ungefär 6-8 måltider. Vi tycker det är väldigt smidigt då det underlättar resten av vardagsmatlagningen. Salladen brukar bli snarlik varje vecka, men med lite små justeringar. Här kommer tips på hur du kan bygga upp din bassallad som funkar till det mesta! 🙂 men först tips om du håller den fräsch i kylen och i matlådan

linnea-jenny superfood

Så håller du salladen fräsch i kylen och i matlådan

Vänta med att tillsätta olivolja eller dressing tills samma dag som du ska äta salladen, ska du ha med i matlåda så tillsätt den på morgonen innan du går till jobbet. Samma med eventuell frukt, bär eller avokado. Det är nästan bäst att ta med den i en liten burk bredvid för att den inte ska bli brun eller slibbig!

Kom ihåg att pressa lite lime eller citronsaft över frukten eller avokadon så håller den sig ännu bättre (om du skurit upp den dvs).  Resten av ingredienserna kan du bara ösa ner, blanda om och se glad ut 😀 Och just ja, kom ihåg att införskaffa glasmalådor! SÅ mycket fräschare och mer hälsosamt då maten slipper komma i kontakt med plast! Klicka in här: Matlåda Glas, Granit. Finns flera olika former och storlekar! 🙂

Veganbowl med tahinidressing

6 tips för en bra bassallad

1. Vi har alltid någon grön bas, ganska självklart! De gröna bladen som jag tycker är den bästa basen är grönkål eller svartkål då det är ganska mycket tuggmotstånd och det känns mättande och nyttigt såklart. Jag känner mig mer nöjd och mätt på en sådan bas än tex romansallad eller ruccola. Sååå mitt tips är att grunda med svartkål eller grönkål!

färsk Grönkål

2. Något annat grönt och skönt att variera med! Om basen ofta är snarlik så kan det vara kul att ha några andra gröna blad att variera med, tex spenat, manche, ruccola, roman eller varför inte färska kryddor som persilja! Älskar persilja i sallad

3. Roliga former på grönsakerna piggar alltid upp en sallad så grönsaksnudlar är verkligen perfekt, gör dem på zucchini, gurka, morot, rättika eller betor! Den här grönsakssvarven (Klick) använder vi jämt och vi älskar den, sjukt bra!

Gronsakssnoddar

4. Något efter säsong, frukt och bär är väldigt gott i sallad tycker jag! Nu på sommaren blir det mycket jordgubbar och nektariner <3 älskart! Mango, äpple, päron, apelsin och granatäpple är också väldigt gott i sallad, ett tips då är att pressa citron eller limesaft över frukten innan du skär ner den i salladen för att den ska hålla sig lite fräschare.

jordgubbar

5. Topping är givet i sallad! Här är det bara att välja och vraka bland dina favoriter. Vi brukar oftast ha gojibär, pumpafrön och sesamfrön. Vi brukar varierar mellan svarta och vita sesamfrön, om salladen är ganska mörk så tar vi vita och om den är ljus så tar vi svarta. Yin och yang vet ni, det måste bli en fin balans ju. Woop woop! Torrosta gärna dina frön och nötter, det blir så sjukt gott i sallad!

Nötter Och frön blötläggning

6. Sist men inte minst så har vi alltid olivolja, salt, svartpeppar och lime eller citronsaft! Om vi (läs jag) är lite mer ambitiös så gör jag en dressing men för det mesta blir det snabbvarianten! Kika annars in Jennys hampadressing med basilika, vitlök och citronmelis på bilden här nedan, sjukt gott!

hampadressing med färskakryddor

Hoppas ni gillade mina tips!! 😀 Puss på er /Linnea 

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera


 


Laddar