Annonssamarbete med Natural Cycles

Natural Cycles


Heej!

Vi är så glada över att ingå ett samarbete med Natural Cycles. Några av er kanske läste vårt tidigare inlägg om när vi var på kurs om kvinnohälsa och Hormonell obalans, efter den kursen började vi prata ännu mer om hormoner och hur de påverkar oss och kände att vi ville göra en förändring. Då vi båda är ganska svängiga i humöret och påverkas mycket av vår menscykel så kommer det verkligen bli spännande att se om det blir någon förändring nu när vi kommer börja med Natural Cycles. Detta blir vårt första steg mot att skapa jämnare balans bland våra hormoner!

Linnea

Det ska bli väldigt spännande att testa Natural Cycles, jag har genom åren haft en del olika p-piller och preventivmedel men har aldrig trivts till 100% med någon av dem. När jag åt p-piller så fick jag väldigt mycket problem med hyn och kände mig ofta deppig. P-ring gick inte överhuvudtaget, den ramla ut lite titt som tätt haha. Kopparspiral är det jag haft de senaste 7 åren och har väl varit det preventivmedel som hittills funkat bäst men jag fick även där biverkningar som kraftigare blödningar och rejäl mensvärk. Det ska som sagt bli otroligt spännande att testa ett preventivmedel utan biverkningar!

Jenny

Jag tycker också det ska bli superspännande att testa Natural Cycles, jag hört och läst mycket gott om NC tidigare och de har lockat mig länge men jag har aldrig tagit tag i saken, och NU äntligen ska jag få prova ett hormonfritt preventivmedel, jihoo! Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så har jag ätit samma p-piller sen jag var tonåring och vet inte hur jag mår ”egentligen”. Det ska verkligen bli intressant att lära känna mig kropp bättre och se om det kommer bli förändring i mitt mående!

 

natural cycles

Vad är Natural Cycles?

Natural Cycles är ett certifierat preventivmedel som består av en termometer och en app. Genom att använda Natural Cycles kan vi lära känna vår kropp och vår naturliga menscykel bättre. Varje morgon innan man kliver upp mäter man kroppstemperaturen och skriver in värdet i appen. För att mäta placeras termometern under tungan, så långt bak som möjligt. Klicka på knappen för att starta den. När den piper (efter ca 30 sek)  läser man av temperaturen och fyller i den i appen. Termometern sparar det senaste värdet, så man enkelt kan läsa av det igen senare. Efter en tid kommer appen lära känna just DIN cykel och kommer säga till när du behöver skydda dig. Röda dagar = du är fertil, skydda dig vid sex. Gröna dagar= jihoo, fritt fram. Det tar några veckor för appen att lära känna din cykel och det kommer därför vara många röda dagar början. Men när appen lärt känna din cykel och ägglossning kan du förvänta dig mer gröna dagar, allt för att vara på den säkra sidan i början. Natural Cycles (som andra preventivmedel) skyddar inte mot könssjukdomar- och kom ihåg att du måste vara 18 år. För mer information klicka in på Natural Cycles.

natural cycles Jenny och Linnea

‟Natural Cycles är till för kvinnor som letar efter ett effektivt naturligt preventivmedel och vill förstå hur kroppen och cykeln fungerar.”

/Kramar Jenny och Linnea

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera


 


Laddar