Annons
Annons

8 tips för hur du kommer i semetermode


linnea jenny superfoodsweden

 

Hur vi kommer i semestermode?

Alla behöver semester, koppla bort omvärlden och bara ladda sina egna batterier, men ibland kan det kännas svårt, hur sjutton gör man? Fast vi älskar vårt jobb så är det viktigt att kunna koppla bort och bara få vara ledig ibland, lättare sagt än gjort då vi har det jobbet vi har, hehe ;D Vi vill ju såklart vara väldigt aktiv på våra sociala medier och dela med oss av massa nya inspirerande recept och bilder.

Annons

En fördel är att vi är två och kan dela upp jobbet, lägger vi dessutom lite extra tid på planering och struktur så lyckas vi få ihop det väldigt bra även då man vill vara lite ledig. Men sen då, är det semester bara för att man inte är på jobbet eller hur gör man för att känna sig ledig och avslappnad på riktigt? Här nedan har vi samlat våra 8 bästa tips som hjälper dig att varva ner och njuta ordentligt under semestern!

1. Lägg jobbet helt åt sidan

Ett av de viktigaste punkterna är nog ända att lägga jobbet åt sidan till 100% och tillåta sig själv att koppla av. Se till att trappa ner på jobbet innan du går på semester, bocka av de viktigaste punkterna men kom ihåg, jobbet finns kvar även efter semester. Alla de här grejerna som helt plötsligt känns så viktigt att fixa innan du går på ledighet kanske inte är så viktiga egentligen? Se till att prioritera så du kommer in i rätta semestermodet och känner dig lugn redan när semestern börjar.

2. Stäng av telefonen

Ja du har säkert hört det förut? Vi är nästan aldrig lediga från telefonen och får ständigt nya intryck genom skärmen. Om det känns svårt att lägga bort den helt och hållet kan du begränsa användandet, du kan förslagsvis bestämma att du får använda telefonen 1-3 ggr under dagen eller införa telefonfria timmar. Det kan då bli lättare för dig att slappna av och du undviker dessutom att tiden försvinner genom att du bara slötittar på en skärm.

3.  Yoga

Är du en yogis så vet du hur skönt det är att komma iväg på ett yogapass, den avslappnade och harmoniska känslan man får efteråt är helt fantastisk. Är du ovan på yoga? Det tar oftast några pass innan man hittar den sköna känslan, så ge det en chans! Vi började med yinyoga, en meditativ yogaform där övningar utförs liggandes eller sittandes. Vi tyckte att den, tillskillnad från andra yogaformer kändes enkel och skön att börja med men nu när vi kört yoga till och från i några år så har vi lättare för andra yogaformer. Testa dig fram och se vilken du gillar mest!

4. Träna

Variera yogan med ett härligt och svettigt träningspass, på sommaren känns dagarna så mycket längre så smit iväg till gymmet på morgonen eller ta med sambon och spring en härlig runda längst vattnet och avsluta gärna med ett svalkande dopp, nytta med nöje! Läs våra tips kring hur du kan hålla i träningsvanorna även på semestern!

5. Umgås med vänner

Bjud hem vännerna eller grannarna på grill- och spelkvällar! Känns det jobbigt att fixa hela kalaset själv? Kör en knytis, det kommer bli minst lika roligt och lite mindre fix för dig själv. Passa även på att uppleva Sverige genom att åka och träffa släktingar eller vänner i andra städer, det sägs att två nätter brukar vara lagom för att hälsa på, då hinner du få kvalitetstid med dina nära och kära och du får även lite tid för andra upplevelser.

6. Läs en bra bok

Semestern är ett perfekt tillfälle att hitta nya favoritböcker! Packa väskan full med god picknick-mat, det hittar du HÄR (klick), en filt och bege dig till ditt favoritställe. Parkera dig där hur länge du nu vill och dyk ner ordentligt i boken! Avslappnande och underbart. Är du ingen bokmal? Spana isåfall in alla bra ljudböcker som finns!

7. När det regnar

Slå på en bra Podd och gå loss i köket, förbered massa matlådor så du har färdig mat de dagarna du bara vill slappa i solen, de är också superbra att ha nära till hands när du spontant ska iväg på en picknick.

8. Tillåt dig att göra ingenting

Den här punken borde egentligen stå högst upp. Fast det är semester kanske du ska hinna få ordning i trädgården, renovera, träffa både släkt och vänner! Kom även ihåg att planera in dina LEDIGA dagar där du inte har några måsten alls, du kanske går upp och äter äter en god frukost och ligger i hängmattan resten av dagen, gör det med bästa samvetet, de är semester det!

supermat jenny linnea

Hoppas du kan ta till dig något av semestertipsen, nu ska vi ha en ledig helg tillsammans! Ska bli så mysigt, kanske händer att någonting slinker upp på instastory, håll utkik!

/Kram från oss <3

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar