Annons
Annons

Alkoholfri lingondrink med julsmaker


Hej hörni! Kom ihåg att göra en trevlig dryck till julbordet iår. Ofta står maten i fokus kring jul och många glömmer bort drycken och kör på det gamla vanliga, barnen får must och vuxna får julöl? Jag har aldrig gillat kolsyra så i min barndom har jag alltid druckit mjölk vid alla festliga tillfällen, farmor kallade mig för mjölkmaskinen.

Annons

Nu dricker jag inte så mycket mjölk längre och har fortfarande svårt med kolsyrade drycker. Vatten är ju fantastiskt som det är men piffa upp den genom att smaksätta med olika kryddor och bär. Eller gör som jag, en hemgjord drink! Jag testade att göra en alkoholfri drink med lingon och kanel, så mysigt och perfekt för hela familjen! Ingredienser
2 dl frysta lingon
2 dl vatten
1 msk honung
0,5  tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk ingefära
ca 2 dl bubbelvatten

Gör såhär
1. Mixa lingon och vatten till en dryck
2. Tillsätt honung och kryddor och mixa lite till
3. Smaka av, nöjd? Mixa då en sista gång med isbitar.
4.  Fyll ca 3/4 av ett glas, sista delen fyller du med bubbelvatten.
5. Toppa med kanelstång, stjärnanis och grankvistar

/Jenny

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar