Annons
Annons

Bananglassar med topping


Hej på er!

Hoppas ni har haft en superfin vecka! Det har jag, jobbat, tränat crossfit och yoga, myst med Skrållan, ätit massa god mat och umgåtts med familj. Igår hade min bror tyngdlyftnings-tävlning här i Falun och jag var såklart tvungen att sitta första parkett, man blir ju så taggad! Sist jag såg honom tävla var jag med och tävlade själv (3 år sedan). Superkul, men så läskigt, har nog lite för mycket ”scenskräck” för att fortsätta tävla i just tynglyftning. Men fick motivation till att börja lägga in lite mer tyngdlyftning i träningen igen, så har precis planerat klart veckan och skrivit ner både veckans träning och gjort en matlista! På torsdag kommer äntligen Linnea till mig, ska bli såå mysigt, har förberett lie glassar tills hon kommer och hälsar på, men säg inget 😉  Det är bananglassar med olika toppingar, MUMS! Nyttiga glassar som är sååå goda och enkla att göra! Gör dem ni med, receptet hittar ni som vanligt under bilderna.

Annons


Ingredienser
2 bananer
0,5 dl kokosolja
0,5 dl kakao
2 msk honung eller agavesirap

Gör såhär
1. Dela bananerna i mitten och placera en glasspinne i varje halva
2. Frys bananhalvorna
3. Gör chokladen genom att smälta kokosolja, kakao och sötning i vattenbad och rör om
4. Doppa de frysta bananerna i den smälta chokladen och lägg tillbaka i frysen till chokladen har stelnat, upprepa detta ca 3-4 ggr så det blir ett rejält chokladlager. Var noga med att chokladen har stelnat i frysen innan du lägger på nästa lager.
5. När du gjort sista lagret med choklad toppar du dem med det du gillar. På bilden har jag toppat med mullbär, kokos, salta mandlar, frysta hallon och hasselnötter.
6. Lägg sedan i frysen en sista gång, sen är det bara att hugga in 😀

/Jenny

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar