Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore

Camu Camu


Vad är Camu Camu?
Camu camu är en frukt som ser ut som ett körsbär och växer på buskliknande träd som är mellan 2-3 meter hög. Busken växer vilt i regnskogarna i Amazonas och Brasilen. Frukterna torkas för att sedan malas till ett fint pulver, Camu Camu-pulver konsumeras i länder över hela världen.

Vad innehåller Camu Camu?
Camu Camu är mest känd för sin höga halt av C-vitamin, frukten har nämligen den högsta c-vitamin halt vi känner till. C-vitamin är en vattenlöslig vitamin och som namnet antyder behöver vi vatten för att kroppen ska kunna tillgå se det, vi kan därmed inte kan lagra c-vitamin utan kroppen tar det den behöver och resten kissar vi ut. Vi måste fylla på kroppen med ny c-vitmin varje dag (liksom de andra vattenlösliga vitminerna). Förutom den höga c-vitamin halten så innehåller även Camu Camu små mängder av järn och b-vitamin (också vattenlöslig). Just järn och C-vitamin är en fin kombo då c-vitamin hjälper kroppen att tillgodose järnet bättre.

Vad kan jag använda Camu Camu till?
Camu Camu är en perfekt ingrediens i smoothie och hälsodrycker då den har en syrlig smak, spana in vår goda Nypon- och banansmoothie eller vår Rödbetsjuice med äpple, ingefära och supermat. Camu Camu är också en superingrediens att boosta med i energibollar eller rulla i för en syrligare smak, spana också in dessa Spirulinabollar med Camu Camu

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera


 


Laddar