INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR FÖR BODYSTORE

Cashewnötscreme- med eller utan probiotika


Åh, det här är ju bara superbra! Bra bas till veganska såser men även yoghurt! Jag såg några recept som hade använt lime, citron eller äppelcidervinäger för att få till lite syrlig smak men jag ville testa med probiotika, det tar ju lite tid men det blir gott 🙂

Den här cremen kan du alltså använda som bas i varma såser med massa härliga kryddor, som bas i kalla såser eller på sallader som jag gjort med min veganska coleslaw, du kan även använda den i smoothies och som grönsaksdipp! Den här gången använde jag vatten när jag mixade ihop till cremen men jag tänka mig att det också blir väldigt krämigt och gott med tex kokosmjölk.

När nötterna ska mixas ner så är det inte så noga med blötläggningstiden utan du kan låta dem stå över natten och det gör inget att de blir lite slemmiga.

Ingredienser
3 dl cashewnötter
ca 1,5 dl vatten (eller tex kokosmjölk, har dock ej testat)
ev 2 kapslar probiotika. OBS!

Gör såhär 
1. Blötlägg cashewnötterna, gärna över natten. Läs mer om blötläggning här: Blötläggning av nötter och frön
2. Häll bort vattnet och lägg nötterna i en mixer tillsammans med vatten, börja med 1,5 dl för att sedan tillsätta mer beroende på hur tjock du vill ha den.
3. Mixa till cremen blivit så slät som du vill ha den, jag mixade lääääänge!!

(MED PROBIOTIKA)
Vill du göra med probiotika för att få cashewnötscremen lite mer syrlig, mer likt crème fraîche så gör du på samma sätt men öppnar 2  probiotika kapslar och mixar ner tillsammans med nötterna och vattnet. Låt sedan burken stå i rumstemperatur i ca 20 timmar. Det ska börja bubbla och röra sig lite i burken efter några timmar. Smaka på cremen efter ca 15 timmar för att se om den har fått någon syrlig smak, om inte så låt den stå lite längre. När den fått ”rätt” smak så kan du ställa in den i kylen och använda som bas till sås eller som yoghurt 🙂 Tycker du att den är för tjock så späd ut den med lite vatten.

/Linnea

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera


 


Laddar