INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR FÖR BODYSTORE

Efterätt med fryst banan, jordnötssmör och kakao


Jaa, hurni, alltså det behöver verkligen inte vara svårare än såhär att fixa en riktigt god efterrätt och det är lika magiskt varje gång! 😀 Visst blir man lycklig? Den här ska serveras direkt efter den mixas färdigt så den är såhär kall och krämig som glass-mousse nästan. Sjukt gott! Läs även mer om raw kakao i vårt supermatslexikon!

Innehållsmässigt så kan även den här lätt vara en frukost. Ingredienserna använder jag ofta i frukostsammanhan men då kanske tillsammans med annat. Jag tycker att kombinationen av banan, jordnötssmör och kakao, i samma mix, smakar mer sött och efterrättaktigt än vad jag vill ha till frukost men här finns inga strikta regler på det sättet. Vill man äta detta till frulle så fritt fram 😀

Choklad och banan efterrätt
Ser ni vad krämig och härlig den ser ut? Underbart!!

efterrätt med banan och choklad
Har ni testat gjort eget jordnötsmör, det är busenkelt!

Choklad banan och jordnötssmör

Så gott att toppa med hallon, kakonibs och skivor av ett syrligt äpple. Pink lady är mina favorit äpplen, det är synd bara att dom inte finns ekologiska!

choklad med banan jordnötssmör

1-2 port beroende på hur glupska ni är

Ingredienser
1 medelstor fryst banan
3 msk jordnötssmör
3 tsk raw kakaopulver

Topping 
äpple
hallon
kakaonibs

Gör såhär 
Mixa ihop samtliga ingredienser tills det är en krämig och len glass/smet. Häll upp i skålar och toppa med skivat äpple, hallon och kakaonibs.

/Linnea 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera


 


Laddar