Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Mat.se

Fiskgryta med dragon och prästost


Åhh, dragon till torsk är verkligen huuuur gott som helst! Det blev en snabb bild innan jag skulle äta den här, var så himla hungrig men kände att jag måste dela med mig av receptet. Jag kallar den här för fiskgryta även fast jag i receptet använder en ugnsform och lagar den som en gratäng men konsistensen på den är mer som en gryta, det funkar även fint att göra den i kastrull om man hellre vill de 🙂

Har ni testat handlat mat på nätet btw? Jag älskar att gå i mataffären och handla och titta på allt som finns men min sambo tycker inte det är lite roligt och det är inte alltid jag som handlar mat så sedan ungefär ett halvår tillbaka har vi handlat mat på nätet och det funkar superbra. Det är väldigt smidigt då vi spar mycket tid (och pengar haha), självklart får man komplettera lite ibland om det är något man glömt eller kommer på att man vill ha men då tycker ju jag att det är trevligt för då får jag gå i affären. Vi har handlat mest från Mat.se och med koden MAT2018 får du som ny kund 175kr rabatt på ditt första köp. Gäller tom 2018-06-30. Testa och se vad ni tycker! 🙂

Fiskgryta med dragon

Ingredienser 
600-800 ml kokosmjölk
800 g torskfilé
3 dl riven prästost
2 purjolökar (normalstora)
3 pressade vitlöksklyftor
180 g soltorkade körsbärstomater
4 tsk dragon
2 msk fiberhusk (kan uteslutas)
0,5-1 tsk cayennepeppar
0,5 tsk svartpeppar
himalyasalt efter smak
svartpeppar efter smak

Gör såhär
1. Tina torsken. Salta och peppra och skär den i mindre bitar och lägg den i en ugnsform.
2. Finhacka och fräs purjolöken i stekpannan. Lägg löken över fisken.
3. Vispa ihop kokosmjölk och fiberhusk, tillsätt osten, vitlök och kryddorna och häll över fisken.
4. Tillsätt tomaterna i ugnsformen och grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 min på 175 grader.
5. Servera grytan med kokt potatis, rostade pumpakärnor och en smarrig vitkålssallad med granatäpple bredvid!

/Linnea

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera


 


Laddar