INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR FÖR BODYSTORE och cervera

Glutenfria bananmuffins med kakaonibs och valnötter


Åhh, det här är nya favoriter, så saftiga och goda, perfekt att ta med på picknick som mellis, både för de stora och de små! Jag tycker dessa blir alldeles lagomt söta men vill man ha mer efterrättsliknande muffins så kan du tillsätta lite sötning som tex honung eller agave. Kan tänka mig att dessa kommer bli helt underbara med raw kakaopulver i också, mums! Ska testa det framöver, eller göra tiger-muffins ni vet? Halva utan kakao och halva med 😀

Bananmuffins med valnötter

Banan och kakao är verkligen en bra kombo på alla sätt och vis! Dessa är toppade med kakaonibs, det är krossade kakaobönor. Du hittar det här: Ekologiska kakaonibs

Glutenfria bananmuffins

Valnötter går givetvis bra att byta ut mot andra nötter eller mandlar!

Bananmuffins med kakaonibs

Jag använde mig av silikonformar, väldigt enkelt att ta ut muffinsarna. Mina är från Ikea, men hittade även dessa som är formade som hjärtan som var lite söta, lite dyrare dock, 159kr för 12 st. Cupcakeform, hjärta 12-pack

Bananmuffins med kanel

6 muffins

Ingredienser
2 ägg
2 bananer
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
en eller två nypor salt

Topping
kakaonibs
valnötter

Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa ihop samtliga ingredienser med en stavmixer. Den här använder jag!
2. Fyll i muffinsformar, jag använde mig av silikonformar.
3. Toppa med kakaonibs och krossade valnötter.
4. Grädda i ugnen i ca 20 min. Låt muffinsarna svalna innan du tar ut dem ur formen.

Tips!
Muffinsarna går utmärkt att förvara i kylskåpet och ta fram vid behov. Har ej testat att frysa in dem så vet inte hur det blir, de tog slut innan jag hann testa haha. Om du inte har silikonformar så kan det nog vara bra att pensla formarna med lite kokosolja så inte muffinsen fastnar.

/Linnea

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera


 


Laddar