Annons
Annons

Grönsakspasta med krämig avokadodressing


Vegansk och rawfood har börjat tagit mer och mer plats i mitt kök. Det känns fräsch, nyttigt och väldigt gott! I denna rätt har jag använt mig av biodynamiska grönsaker från höstmarknaden i Skillebyholm (Järna). Jag shoppade loss som en tok bland alla fantastiska grönsaker, såå kul!!!: D Var någon av er där? Bland annat hittade jag portlak, som jag toppat denna rätt med. Portlak är en grön liten växt som kan lagra vatten och näring, dess blad är rik på omega-3 och E-vitamin, smaken är rätt lik spenat. Fem av fem solar för portlak! Ha en fin dag <3

Vegan pastatallrik
Veganmat rawfood

recept för 2 port

Annons

Ingredienser
150 g rättika
150 g grön zucchini
150 g gul zucchini
ca 20-30 soltorkade körsbärstomater
några blad portlak
0,5-1 dl rostad mandel- och pumpkaross
krämig avokadodressing
himalayasalt
svartpeppar

Gör såhär
1. Gör ”pasta” av rättikan och båda zucchini med hjälp av en grönsakssvarv. Om du inte har en grönsakssvarv så kan du skära med potatisskalaren.
2. Torrosta och krossa 1 dl mandlar och 1 dl pumpafrön. Krosset som inte används till receptet kan du förvara i en burk och använda som topping på andra rätter eller frukostar.
3. Mixa ihop avokadodressingen och blanda ihop i en bunke med grönsakspastan. Blanda sedan i mandel- och pumpakrosset, soltorkade tomaterna och lite himalayasalt och svartpeppar.
4. Lägg upp på två tallrikar och toppa med portlack och lite mer mandel- och pumpkross.
5. Vill du ha rätten lite mer matig, servera den med Quinoaknäcke eller Quinoabröd.

Tips!
Portlack kan bytas ut mot någon färsk krydda som basilika, persilja eller koriander.

/Linnea

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons


Laddar