Annons
Annons

Gurksallad med ugnsgrillad fetaost


Åh, det här blev ett sånt fräscht recept på gurksallad med ugnsgrillad fetaost! Supertrevligt tillbehör till grillat eller på midsommarbuffén. Gurkan och zucchinin är smaksatt med lite citronsaft och äppelcidervinäger för att få en frisk smak!

gurksallad med fetaost

Annons

Jag har tidigare bara använt quinoapuffar som topping på smoothiebowl men sen såg jag någon bild på Instagram med quinoapuffar som topping på mat och det såg så himla gott ut så jag var såklart tvungen att testa! och det funkar ju hur bra som helst 😀 Både fint och väldigt gott! Ni hittar ekologiska quinoapuffar hos Bodystore (klick)

gurksallad med feta och rädisor

Ingredienser
1 gurka
1 liten zucchini
4 tsk äppelcidervinäger
2 tsk citronsaft (färsk)
1 msk vita sesamfrön
150 g fetaost
1-2 rädisor

Topping
puffad quinoa
färsk mynta
rostade pumpafrön

Gör såhär 
1. Sätt på ugnen på 250-300 grader på grilleffekt. Skär gurkan och zucchinin på längden med en osthyvel.
2. Lägg dem i en bunke och tillsätt äppelcidervinäger och citronsaft, blanda runt och låt ligga där medans du grillar fetaosten.
3. Lägg fetan i en ugnssäker form och grilla den i ungen i ca 10 min. Jag hade plåten rätt högt upp men håll lite utkik så den inte blir svart, ställ klockan på 5 el 7 min och kika till osten. Låt osten svalna lite.
4. Lägg upp gurkan och zucchinin på ett fat, du kan få fixa till dem lite om de inte lägger sig fint, toppa med vita sesamfrön, skär eller bryt över osten.
5. Skär rädisorna i tunna skivor och lägg på salladen.
6. Toppa med puffad quinoa, färsk mynta och rostade pumpafrön.

/Linnea

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar