Annons
Annons

Hemgjorda Järpar med rödbetstzatziki


Haha blir så full i skratt när jag hör ordet järpar.. När vi bodde i Gävle pendlade Micke till Falun och tränade bandy nästan varje dag. Hans färdkost var ALLTID färdigköpta järpar, jag trodde han skulle se ut som en järp tillslut. Haha, sen dess har jag inte sett skymten av en järp och tänkte att jag måste prova göra egna. Dessa blev sjukt goda och fick superbra betyg av järpkungen här hemma också ;D Dock tycker jag att dem är så himla fula.. Små köttkorvar lixom? Men när jag serverade dem i en bowl så såg de mycket mer inbjudande ut, enjoy!

Annons


Jag serverade dem i bowlen tillsammans med quinoa och grönsakssnoddar som jag stekte i kokosolja, salt, peppar och en färgglad rödbetstzatziki.

Ingredienser
700g nötfärs
2 ägg
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
0,5 tsk cayennepeppar
1 tsk spiskummi

Gör såhär
1. Blanda ihop alla ingredienser och tryck ihop till små korvar
2. Stek i kokosolja och servera.
3. Här hittar du receptet på: Rödbetstzatziki

/Jenny

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar