Annons
Annons

Hur äter ni under en resa?


Hur vi äter under en resa känns som en superbra veckans fråga eftersom vi kom till Fuerteventura igår. När vi är ute och reser och befinner oss i ett annat land så är kanske inte utbudet av råvaror och grejer att äta är som hemma. Frukostbuffén är något som vi vet att många tycker är lite svår, antingen finns det huuur mycket som helst att välja på, både hälsosamma och ohälsosamma val eller så kanske det finns lite konstiga och annorlunda grejer som man inte riktigt vet vad det innehåller, ja, det kan vara vad som helst egentligen ;D

Annons


Vi är inte alls förespråkare av förbud och måsten att avstå saker. Det vi gör och de val vi gör känns för oss väldigt bra och motiverande och vi är otroligt mån av känslan att vi njuter som bara den när vi är ute och reser! Och njuter, det gör vi som tusan men vi är ändå hälsosamma. Så i den mån det går (och det går 9 av 10 gånger) äter vi som vi äter hemma. På frukostbuffén väljer vi det som är naturellt, glutenfritt och sockerfritt.

Ingen av oss tycker egentligen att det är speciellt svårt att äta bra när vi väl har kommit till de land vi ska, vi båda väljer gladligen de ”bra sakerna” när vi blir sugna på någonting gott, som en söt fruktsallad med färsk mango och svalkade melon med lime, eller en nygjort fruit shake! Är vi sugna på salt tänker vi nästan alltid på oliver eller salta mandlar. Hehe, så gott! Har man inte dem underbara valen med sig naturligt vill vi ändå dela med oss av lite tips.  Så här nedan kommer våra tre bästa tips för att hålla en god balans på resan

Tips 1 – Leta hälsosamma godsaker
Som sa i texten ovan så älskar vi frukter av alla slag, salta nötter och mandlar, oliver och såklart även bär. Kika runt på hotellet eller i närområdet efter hälsosamma alternativ som du kan köpa på dig! Fruitshakes är ju också sådant som finns lite här och var men se till att kolla så de inte häller ner extra socker.

Tips 2 – Välj en sak istället för allt!
Vill du trots tips 1 ändå käka en glass, en efterrätt, en drink eller vin/öl se till att välja det som du kommer njuta allra mest av. Du kanske inte behöver välja både en efterrätt och en drink utan du kan välja en av dem. Din chans att njuta men ändå inte skicka sockerintaget 1000 mil upp i luften är större. Försök sedan att ha det tänket hela resan!

Tips 3 – Börja dagen med massa grönt!
Om du ser till att börja varje morgon med massa hälsosamma grejer (läs inget socker) där det gröna gärna får ta mycket plats så är det större chans att du gör bra val resten av dagen. Varför? Jo, börjar du dagen med söta saker så blir du oftast (nu generaliserar vi) mer sötsugen under resten av dagen, det triggar helt enkelt.

Tips 4 – Ta med mellis!
Under resan så är det högst troligt att du ska ner till stranden, på stan, till något vattenland eller annan aktivitet där du någon stans omkring tänkt sätta dig på något supermysig ställe och käka lunch. Det kanske tar lite längre tid att hitta till det där stället och magen börjar kurra ordentligt! Se till att ha något mellanmål i väskan som du lätt kan plocka fram och undvika läget: DÖDSHUNGRIG!!! Det kan vara lite nötter, en frukt, grönsaksstavar eller två ägg som du snott på frukostbuffén eller någon raw food bar.

Kram Jenny & Linnea

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar