Inlägget innehåller reklamlänkar för bodystore

Hur toppar ni maten på bästa sätt?


Hallå kompisar, nu är det är dags för veckans fråga igen! Denna vecka svarar vi på en fråga som vi nyligen har ställt till er på instagram, temat är TOPPING! Topping förhöjer på riktigt ALL mat och det går att variera så sjukt mycket. Tänk bara en smoothiebowl utan topping? det går ju inte!

Frukostsmoothie med grönkål havregryn bär

Förutom att toppa vår smoothiebowl och frukost så brukar vi även toppa vår lunch och middag med massa godasaker. Det vi brukar tänka kring topping är att det ska ge mer näring till maten och att det ska piffa upp maten ordentligt, det ska vara en fröjd för ögat att se vad vi åstadkommit. Vi vill ju att maten ska se god ut innan vi stoppar den i munnen, speciellt om vi bjuder över en vän eller någon i familjen. Till frukost brukar vi toppa med frukter och bär av alla slag, gärna så färgstarka som möjligt. Vi brukar även ha i en klick nötsmör för att det är så sjukt gott och ger oss extra energi. På toppen av toppingen brukar vi nästan alltid att toppa (haha) med något litet som kakaonibs, kokoschips, quinoapuffar, frön, hemgjord müsli och gärna något grönt blad som till exempel citronmeliss.

Till lunch och middag blir toppingen ungefär likadan fast vi vill ha mer grönt! Så ös på med färska örter, massa groddar och skott. Även frukt kan få en sallad attt kännas väldigt lyxig, så testa att ha i granatäpple, äpple, päron, mango eller jordgubbar nästa gång du gör en sallad. Slutligen brukar vi strö över massa frön, och här kan det vara extra gott att torrosta fröna i en stekpanna först.

morotsbiffar vegetariskt

Jenny
Mitt absoluta favorit-topping är hampafrön, jag tröttnar aldrig på de mjuka lilla fröt som har en god nötig smak. Hampafrön är bland annat fylld av protein och innehåller nyttiga fetter så som omega-6 och-3. Perfekt att använda som topping, panering, snacksmixar och i sallader. När jag bakar tycker jag även att det är ett grymt substitut som ”ströbröd”. Gott, näringsrikt och användbart, precis som jag vill ha det 😀 Här kan du läsa mer och det näringsrika fröt och hitta länkar till olika recept med hampafrön.

superfood supermat

Linnea
Min favorit-topping på både smoothiesbowl och matiga bowls är gojibär. Jag verkligen äääälskar gojibär, de är perfekt söta och passar både i en grön smoothie och i en bärig variant. Vi har förut nämt att gojibär och kål är en himla fin kombo, jag äter väldigt mkt kål av olika slag så det blir en del gojibär också haha. Om jag inte har gojibär hemma blir jag på riktigt lite små ledsen, så både för smaken och humöret ser jag till att alltid ha det hemma. Här kan du läsa mer om gojibär

Supermatsbladning gojibar kakaonibs hampafron

Ni förstår kanske att vi älskar den här snacks mixen? Både våra favoriter tillsammans med kakaonibs, MUMS!

/Kramar från oss

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera


 


Laddar