INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR FÖR BODYSTORE och Kronans apotek

Huskurer vid halsont – 14 tips


Heej! Äntligen är jag (Linnea) fri från halsont, så skönt! Hela den här veckan har jag haft ont halsen men så i fredagskväll efter Lets Dance, såg jag ljuset i tunneln på denna halshistoria. Skönt iaf att jag inte varit sjuk i övrigt, har inte känt mig hängig eller nått sådant utan endast ont i halsen men jag har såklart inte kunnat träna då på hela veckan så gissa om jag längtar efter att springa, hoppa och lyfta massa tunga grejer?? Jag har heller inte haft någon Jenny här som har kunnat boxa mig i magen, hur nu det skulle hjälpa min hals? xD

Ni måste kika in mitt och Jennys inlägg om förkylning, det hittar du här: Det här äter vi i förkylningstider men som ni vet så måste vi ju jobba med vårt immunförsvar JÄMT, året runt och varje dag för att vi ska hålla oss så friska som möjligt i längden. Det räcker ju inte bara med enstaka punktinsatser men vi tror ändå på att hjälpa kroppen på vägen genom att boosta med antiinflammatoriska kryddor och såklart viktigast av allt, VILA!

jenny westman linnea eiksson supermat bloggen

Jag frågade er på Instastorie efter lite ont i halsen tips så jag tänkte varför inte samla allt bra ni kom med plus mina egna tips i en lista 🙂 Måste berätta en kul grej bara, när jag var liten och hade ont i halsen ofta så fick jag alltid ett litet glas whiskey av pappa, haha, det funkade faktiskt men det känns fel att ha med det här på listan. Ni får tolka det som ni vill om det är ett tips eller inte 😉 Meeen nu kör vi, huskurer mot halsont, utan inbördes ordning:

 • Ingefära halstablett – Skala och skär små skivor av ingefära och gå runt och sug på. Det domnar bort rätt skönt i halsen plus att det är rätt gott.
 • Hallonglass – Ehh hehe okej, hallonglassen känns väl mest skön i halsen och god haha
 • Honung – Tips från er, rå honung!
 • Gurgla saltvatten – Det här gjorde jag ju, rätt äckligt men också skönt!
 • Gurgla saltvatten + några droppar teatree oil – Det gjorde susen för någon 🙂
 • Spirulina shots – Rensa ur alla elakingar som invaderat kroppen!
 • Drick mycket vatten – Ett måste för mig då jag har ont i halsen för att inte BLI en öken!!!
 • Oreganoolja – Några droppar  i vattnet eller utblandat med honung
 • Dinamint C – Typ de enda halstabletterna jag gillar och inte får ont i magen av!
 • Golden milk – Mmmm, jaaa, massor av golden milk!
 • Skölja näsan – Usch! Säkert bra men jag klarar inte av vatten i näsan alltså, det är för obehagligt.. så obehagligt att jag till och med håller för näsan när jag hoppar i plurret.
 • Enchinaforce – Extrakt från röd solhatt som används vid förkylningssymtom. Antingen gör man som det står på flaskan och tar några droppar 3-5 ggr/dag eller så gör man som min sambo Erik och halsar hela haha (rekommenderas ej)
 • Te på timjan, oregano, salvia + lite honung för smaken – Glömde bort att testa denna men ska göra det nästa gång jag har ont i halsen!
 • Ljummet vatten, pressad citron och honung – Mysigt!

Wohoo!! Nu håller vi halsen frisk!! / Linnea 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera


 


Laddar