Annons
Annons

Semper – Glutenfri knäckebrödsbageri


I onsdags var vi bjudna till invigning av Semper‘s glutenfria fabrik  i Falun. Då Linnea jobbade på Itrim fick jag ta med mig en annan gäst och tog då med min mamma som börjar intressera sig mer och mer för glutenfritt.

Annons

När vi kom fram till Semper var röda mattan utrullad och ballongerna uppblåsta, vi var ca 20 stycken så det var ett ganska  litet men ack så mysigt event. Under eventet fick vi en rundvandring i fabriken för att se hur det gick till när de tillverkar sitt hårda glutenfria bröd. Efter fabriksvandringen hade de dukat upp för en höstig lunch i lagret. Elisabeth Johansson som har gjort boken glutenfritt var där och pratade om sitt förhållande till gluten, alltid intressant att höra andras tankar och reflektioner. Elisabeth lagade även den goda lunchen som bestod av grönkålssoppa med getostkräm, knäckebrödpizza med kantareller, tryffel och lingon. Hon hade också gjort två olika snittar med röbetshummus och morotshummus. Avslutningsvis serverades en chokladmousse på avokado samt kanelstekta äpplen med grekyoghurt och havreknäcke. Så gott och fräscht! Tusen tack för en supertrevlig dag ni som var där och  jättefint anordnat av Semper, Elisabeth och Kitchen PR.

Spana in några bilder från fabriken


och spana in bilderna från den fantastiska lunchen

         

Högst upp i inlägget länkade jag till våra egna recept på grönkålssoppa och rödbetshummus och chokladmousse på avokado. Men jag fick även receptet på Elisabeth’chokladmousse som var helt magisk. Hon hade boostat den med kokosolja för ett ännu krämigare resultat. Måste såklart dela med mig till er chokladälskare:

Ingredienser
1 mogen avokado
0,5 tsk vaniljpulver
0,5 dl flytande honung
1 msk kokosolija
0,5 dl kakao

Gör såhär
1. Dela och skär ur avokadon
2. Mixa avokadon till en slät massa tillsammans med övriga ingredienser
3. Servera moussen i små glas och toppa med müsliknäcke, kokoschips och granatäppelkärnor.

/Kram Jenny

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar