inlägget innehåller reklam genom länkar til bodystore och lagerhaus

Iste med ingefära och nektariner


Jag är ju egentligen en riktigt vattenälskare, dricker alltid vatten och tycker det passar till allt och till alla tillfällen men jag vet att vissa vill ha något ”roligare” att dricka på tex midsommar om man inte vill dricka alkohol och då är detta perfekt. En fräsch och läskande iste! Mums 🙂 Den här skulle jag även säga att den passar till mat, främst grillat kanske eller så kan du ha den som alkoholfri fördrink!

ice tea med ingefära och nektariner

Kom ihåg att ösa på ordentligt med is så den verkligen är sådär kall och svalkande 🙂 För att få dekorativa isbitar, lägg i färska örtblad som mynta och citronmelis eller lägg i små jordgubbar i dina iskuber!

ice-tea-med-ingefära istea med nektariner och ingefära

Det går ju använda i princip vilket te man vill men jag ville ha något som känns uppfriskande så därför valde jag ett pukka tea med ingefära och citrongräs, hittade en liknande här: Pukka- lemon, ginger och manuka. Sen spetsade jag med lite extra färsk ingefära!

iste
ice tea med nektariner

Glasen eller burkarna på bilden, hittar du här: To go jar, Lagerhaus. De finns tillhörande lock och sugrör till dem så du kan fylla dem och ta med! Så bra 🙂

ice tea pukka

Ingredienser 
1,5 l vatten
5 te påsar
en STOR bit färsk ingefära (typ 7 cm)
0,5 – 1 tsk honung
2 nektariner
vattenmelon (kan uteslutas)
färsk mynta
isbitar

Gör såhär
1. Värm upp vattnet, det behöver inte tok-koka utan räcker att det blir varmt, lägg i te-påsarna, honung och skala och skiva ner ingefäran.
2. Låt stå på plattan i ca 10 min, ta bort tepåsarna och låt det sedan svalna. Ingefäran kan du ha kvar tills du ska servera drycken. Häll sedan upp te-blandningen i en glaskanna.
3. Skär upp nektariner och vattenmelon, lägg i det i kannan.
4. Ös på med isbitar och avsluta med några kvistar färsk mynta.

Tips!
Du kan byta ut melon mot andra frukter eller bär som jordgubbar, bigarråer eller hallon!

/Linnea 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera


 


Laddar