Annons
Annons

Jenka och Lelle’s nyårskarameller


Hej alla våra fina läsare!
Tänk att det är nytt år redan idag, jiihoo! 2018 känns som att det kommer bli ett riktigt bra år, ellerhur? Det här året har också varit väldigt bra och vi tänkte därför dela med oss av våra höjdpunkter under 2017! Jenka och Lelle’s nyårskarameller kommer alltså här 😀

Jenny och Linnea Superfoodsweden

Annons

Kandidatexamen i pedagogik

Vi startade året med att skriva klart vår C-uppsats och tog hem en kandidatexamen i pedagogik på hälsopedagogiska programmet, kändes så bra och så jädra skönt att bli klar! Det fanns ibland lite tankar om det var rätt utbildning men som tur var så hade vi alltid varandra och kunde vid jobbiga perioder plocka upp några av alla våra framtidsdrömmar åsså BOOM så fick man lite ny energi igen. Det är verkligen värt att välja ett ämne som man själv brinner för och köra på det all in även fast det kan komma motgångar ibland!


Här är vår examensfrukost med smoothiebowl och charkisar

Träningsresor till Fuertuventura

Att jobba med träningsresor har varit en stor dröm sen vi lärde känna varandra och för lite mer än ett år sedan åkte vi för första gången med Aerobic Weekends till Thailand där vi då samlade material till vår C-uppsats som handlade om ledarskap och gruppdynamik. Det var sån boost och vi fick bekräftat att det här är något som verkligen måste vara en del av oss. Tänk att få träffa människor, träna, prata kost, umgås, skratta, bada och resa SAMTIDIGT! Det är verkligen bland det bästa som finns, speciellt när vi gör det tillsammans! Sedan dess höll vi kontakten med Aerobic Weekends och har under 2017 vid tre tillfällen varit i Fuerteventura, på träningsresa i Playitas med dem. Så roligt och inspirerade!

Hormonutbildning

Vi är ständigt nyfika på att lära oss mer om hälsa och vår kropp och har som vi tidigare nämt pratat en del med varandra om hormoner och hur hormonerna påverkar vårt mående både fysisk och psykiskt. När vi fick tips från Linneas svärmor att det skulle hållas en hormonutbildning i Stockholm samma helg som vi skulle träffas så bokade vi in oss. Hungriga på att lära mer! Vilket i sin tur resulterade till ett superkul samarbete med Natural Cycles och en möjlighet för oss att testa deras preventivmedel, såå kul! Läs mer om det här: Natural Cycles. Vi kommer helt klart fortsätta att hålla ögon och öron öppna för spännande utbildningar och inspirationsföreläsningar inom hälsa!

Swedish Health Awards 2017

Hösten hade inte kunnat börjat bättre än att vi fick reda på att vi var nominerade som Årets Hälsobloggare i Swedish Health Awards 2017 . Tack vare alla era röster så tog vi hem den fina titeln!! JIHOOO! Vi är verkligen så tacksamma, det betydde hur mycket som helst för oss att vinna det priset. För oss var denna vinst ett kvitto på att de vi gör och den tid vi lägger ner på bloggen verkligen uppskattas. Tusen tack och miljoner kramar till er som röstade på oss! Nu är vi supertaggade på att ge er ännu mer 2018! Vet ni redan nu något som ni vill att vi ska dela med oss mer av så släng iväg en kommentar här nedan : )


Blid från galan när vi tar emot blommor och diplom från underbara Agneta Sjödin.

Instagram och Facebook (och Youtube)

Ni följer väl oss på Instagram och Facebook? 😀 Sök på superfoodsweden så hittar ni oss där! Här kommer länk också Instagram och Facebook. Vi har som mål att ni ska lära känna oss bättre under 2018 och därmed kommer vi bjuda på mer rörlig material och därför har vi också gjort en youtube kanal. Vi har hittills lagt upp tre videos där vi testar lite om man säger så hahahaa, dom var tänkt som adventshälsningar men dom kom upp nu efter jul istället. Under 2018 kommer vi bjuda på mer vlogg 😀 Kika in vår youtubekanal här: Superfood Sweden You Tube och berätta vad ni tycker! Här nedan ser ni våra mest likeade bilder på Instagram under 2017, länkar hittar ni under bilden.

1.  Ljuvlig sallad med sparris, fikon och persilja, lite ovanlig med sååå god!
2. På andra plats kommer en bild på oss från galan 🙂
3. Hemmagjord ischoklad med raw kakao på supermatsvis
4. En Hallonlakrits-smoothie för er som äääälskar den kombinationen!
5. Åååååh behöver vi ens säga att kladdkaka är den godaste kakan vi vet?!
6. Sist med inte minst kommer en oslagbar fruktsallad på supermat och limeskal, passar vilken dag som helst!

Jenny och Linnea

Under sommaren 2017 kände vi att vi ville lägga ner mer tid på vårt eget företag, där våra sociala medier och blogg är den störta delen, och få det att växa ännu mer. Vi valde därför att gå ner i tid på våra andra jobb för att kunna satsa ordentligt på företaget. Ett av våra mål 2018 är som sagt att ni ska lära känna oss  bättre så därför bjuder vi även på en kort års-summering om vad som har hänt oss utanför bloggen under året som gått!

Jenny

När jag tänker tillbaka så har det hänt supermycket det här året. Efter examen så hjälpte jag till med personal rekrytering på bästa Furuvik och jobbade även där som parkvärd och parkchef under sommaren samtidigt som jag var crossfit-instruktör på gymmet Må bättre i Gävle. Hade jag inte valt att jobba med hälsa så hade jag velat jobba kvar på Furuvik då hela parken och alla människor där är helt fantastiska! Fick dessutom ett såå fint hederspris på slutet av säsongen, har nog aldrig blivit så berörd framför så mycket människor, tårarna bara rann och jag fick bara stå och krama om bästa chefen! Är evigt tacksam att jag fick chansen och vara där och utvecklas som människa. Hur som helst, har ni inte varit på Furuvik, så mååååste ni åka dit i sommar! När Furuviks-sommaren började lida mot sitt slut började jag att jobba på Glimma, en helt otrolig verksamhet som jobbar mot fysisk och psykisk ohälsa bland barn och ungdomar. Ett ämne som är jätteviktigt att lyfta och att man jobbar förebyggande och fångar upp barnen i tid. I samma veva som jag började på glimma flyttade jag från Gävle hem till Dalarna där jag och Michael köpte hus i stennäset i Falun, älskar vårt hus! Ska visa er det någon gång när jag och Linnea har kommit igång med mer rörligt ;D Huset kändes dock lite tomt så vi skaffade oss en liten kattbebis, som heter Skrållan, sååå mysigt! Nu är jag så supertaggad på 2018, tror det kommer blir ett sjukt bra år!!

Linnea

Under tiden jag och Jenny skrev på vår C-uppsats så jobbade jag även 50% på Itrim i Huddinge som PT, hälsocoach och instruktör. När vi tog examen klev jag upp och jobbade 100%, det var superkul och så härligt att spendera mer tid på centret med kollegor och medlemmar men det blev tyvärr lite mindre tid för vårt eget företag. Just nu och from september så jobbar jag ca 40 % på Itrim som PT och instruktör, det är verkligen fantastisk att kunna hjälpa och se medlemmarnas utveckling i träningen. 2017 bjöd även på härliga resor, förutom de resor som jag och Jenny gjorde tillsammans så var jag och Erik och besteg Kebnekaise i sommar, det var helt fantastisk, under 11 timmars vandring fick vi uppleva härligt solsken, gräs, bäckar, snövandring, piskande vindar och en jäkla massa dimma på toppen men jädrar var roligt det var. Vi åkte även till Tallin och Barcelona och nöjd av massa god mat och lite rolig shopping! Hösten har vi och min kära svärfar ägnad åt vår lägenhet i Årsta, slitit ut köket, rivt och byggt vägg och byggt nytt kök. Det var askul i början men när vi insåg att det skulle ta mycket längre tid än vi trott så var det inte så kul längre hahaa. Vi blev klar till sist och nu har vi ett superfint kök med mycket bänkyta så jag kan bre ut mig med all min mat över hela köket. Det är fantastiskt! Woohoo här kommer vi 2018, såå taggad för vad året kommer erbjuda! 😀

/Kram Jenny och Linnea

Dela
Tweeta
Maila
1 kommentar

Annons

 


Laddar