Annons
Annons

Kort stopp i Pisa


I måndags brummade vi från Grosseto upp mot Pisa där vi skulle lämna tillbaka vår kära lilla bil. Vi åkte efter kusten och trodde det skulle vara lika magiskt som allting annat, men efter att ha blivit bortskämda med lugn trafik och alla vackra gröna kullar runt om i Siena så var bilvägen mestadels bara ful och stressande.

Annons

Stressen ökade rejält efter att vi körde sönder bommen i tullen, haha, panik! Vi fattade inte vad vi skulle skulle göra eller vart vi skulle betala, och eftersom att vi båda vill att saker ska hända snabbt pekar Jenny till andra körfältet för där såg det ut som att det inte kostade pengar, utan bommen såg ut att öppnas när bilarna kommer(?) Perfekt tänkte Linnea och backade ut, satte foten på gasen och ser inte när bommen går ner rakt över huven, PANG!! Den röd-vita-bommen bara flyger iväg. Vi får en liten buckla på bilen, fortsätter köra och tror att vi har polisen efter oss, hjälp. Nu ville vi bara teleportera oss upp till Pisa!

lutande tornet i pisa

Ni kanske såg på Instastorie att vi bodde på en camping i Pisa? Lite otippat men väl på campingen kändes det rätt okej och vi bestämde oss för att ge Pisa en rejäl chans. Vi hoppade in i duschen och gjorde oss ordning för en resturang som faktiskt varit den bästa hittills, gott och vällagat med bra råvaror. Den hette San Domenio Italian Bistrot, ett ställe med en inspirerade meny där vi  skulle ville testa allting, åk dit om ni är i Pisa och vill ha lite finare mat!

När den goda maten låg i magen strosade vi runt nattetid. Det var sån härlig stäming i staden, någon musikkonsert mitt i stan, en man som spelade saxofon på bron över ån som rinner genom staden. Kändes verkligen som att vi gick genom en film, vet inte om det var för att vi hade bra mat i magen eller om Pisa bara blev superfint när det är mörkt?!

Jenny och Linnea Supermat

Dag två i Pisa var varmaste dagen här hittills på resan. Vi började dagen med att köra ett träningspass och kände hur lyckliga vi blev, nu är allt fint, till och med campingen glittrar som endast hade 1 stjärna. Vi är experter på att göra allt som är bra, superbra men även det som är dåligt gör vi superbra. På campingen hade vi en pool som vi hängde vid hela dagen, lagade egen lunch samt fotade den (se bilden nedan hur det går till när vi fotar matbilder tillsammans, teamwork right? ;D)

sallad superfoodsweden superfoodsweden in action

På kvällen gick vi in till stan för att äta en charkbricka på ett ställe som heter I Porci Comodi. Det var ett mysigt litet ställe med god och trevlig mat men inte tipptopp, vi skulle inte gå dit igen. Det vi gillade mest var att det blev som en picknick, vi fick ta med oss maten utanför till en liten gräsplätt och satt där och käkade och lyssnade på musik! 🙂

charkbricka

Nu väntas en vecka i Cinque Terre. Håll utkik, vi fortsätter dokumentera vår underbara resa 😀

Kram Jenny och Linnea 

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar