Annons
Annons

Mejerifri semmeldrink


Några av er har säkert redan gått lös bland olika varianter av semlor men har ni testat semmeldrinken? Sååå god!! 😀 Jag kommer definitivt göra den fler gånger även om det inte är semmeltider! Spana även in Jennys minisemlor eller semmelkladdkaka!

Uppdatering: Testade att göra den här idag igen men gjorde då istället med mandelmjölk istället för mandelmjöl. Det funkade superbra det också! Testa även att endast ha mandelmjölk men tycker det blir alldeles för blaskigt. Vad jag kommer ihåg så blev varianten med mandelmjöl snäppet krämigare än den jag gjorde idag men det blir ju ett till moment så det är ju betydligt lättare att köra endast med mjölk. Idag när jag och Jenny drack den så värmde vi på den vilket var så ju också supergott 😀

Mejerifri semmeldrinkSemmeldrink Drink semmla

1 drink

Ingredienser
2 dl havremjölk
2,5 msk mandelmjöl
2 krm kardemumma
1 krm kanel
0,5 tsk honung

Annons

Uppdaterat recept 1 feb 2018
1 dl havremjölk
1 dl mandelmjölk
2 krm kardemumma
1 krm kanel
0,5 honung

Gör såhär
Gamla recept- Vispa eller mixa ihop ingredienserna. Sila sedan bort mandelmjölet för att få en slät drink. Servera med isbitar och kanelstång.
Uppdaterat recept- Vispa ihop samtliga ingredienser och servera med isbitar och en kanelstång. Om du inte vill ha den kall så värm upp i en kastull och servera gärna med lite vispad kokosmjölk.

Tips!
Mandelmjölet som du silat bort kan du sedan använda och koka ihop med havregrynsgröt.

/Linnea

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar