Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Det är vi som är hälsopedagogerna Jenny och Linnea. Vi älskar livet och allt som har med hälsa att göra och tror att det är väldigt viktigt att fylla på kroppen med bra bränsle för att orka med alla utmaningar vi dagligen möter. Vi mår bäst av en kost utan gluten, raffinerat socker och massa onödiga tillsatser så därför är alla recept vi publicerar här på bloggen utan det. För att göra det hela ännu roligare och mer näringsrikt så toppar vi våra måltider med SUPERMAT. Hoppas du kan hitta inspiration här hos oss! Stor Kram! För frågor om samarbeten, maila: [email protected]

  Annons

  Mejerifri vaniljsås med baobab

  31 mars 2017

  En krämig och god vaniljsås går faktiskt att göra utan mejeriprodukter, den här är gjord på blötlagda cashewnötter, vanilj och baobab. Ett vinnande koncept då den är rik på massa nyttigheter, har en god smak samt en krämig konsistens.

  Annons

  Allt ni behöver göra är att förbereda med att blötlägga cashewnötter.

  vaniljsås-rawfood rawfood-vaniljsås  vaniljsås-rawfood-recept

  Ingredienser
  2,5 dl blötlagda cashewnötter
  2 dl vatten
  3 dadlar
  0,5 – 1 tsk vaniljpulver
  1 tsk baobabpulver

  Gör såhär
  1. Blötlägg cashewnötterna minst 2h
  2. Mixa nötter och dadlar
  3. Ha i resten av ingredienserna och mixa ganska länge till en jämn och krämig smet, (vill du ha såsen rinnigare är det bara att tillsätta mer vattnen)
  4. Servera med hallonpaj, fruktsallad med supermat och limeskal eller stekt äppelpaj

  Vad är baobab?
  Baobabpulver är en av mina och Linneas favorit superfoods. Det är en ljusgult pulver som har en sötsyrlig smak, beskrivs som en blandning mellan, grapefrukt, päron och vanilj. Här kan du läsa mer om baobab.
  Den här vaniljsåsen funkar också lika bra utan baobab, tillsätt kanske lite limesaft om du vill ha den sötsyrliga smaken.

  /Jenny

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar