Annons
Annons

Moringa


Moringa
Vad är moringa?

Moringa är ett näringsrikt träd som finns i Afrika kallas för ”livets träd”, bladen har sedan länge använts som näringsstöd till undernärda barn. Vid traditionell tillagning av moringa så har man gjort avkok på färska blad för att få bort en del av den beska smaken. Vid upphettning så försvinner dock mycket av näringen och därför är det bättre att äta bladen torkade och malda till pulver, vilket är just den form du hittar i butik. Om man blandar pulvret med vatten så påminner smaken om spenat men en aning fränare.

Annons

Vad innehåller moringa?
Moringa innehåller bland annat kalium som är viktig för vätske- och syra/bas balansen, protein som är viktigt för muskeluppbyggnad och kalcium som bland annat är viktigt för benuppbyggnad och muskelfunktion. Det gröna pulvret är även rikt på växtfibrer, som i sin tur fungerar som mat för våra tarmbakterier samt innehåller mycket antioxidanter.

Vad kan jag använda moringa till?
Moringapulver kan du både blanda med vatten och dricka som det är samt använda som boost i smoothies och gröna röror. Du kan även använda det i rawfood-bollar. Här listar vi recept du kan boosta med moringa:
Frukost med morot och moringa
Green smoothie på ruccola, maca och baobab
Smoothiebowl
Green smoothie
Bön- och avokadoröra med frön och baobab
Krämig avokadodressing med ingefära
Svartkålspesto
Guacamole med lime och vetegräs

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons


Laddar