Annons
Annons

Nyponpulver


 

Vad är nyponpulver?
Nyponpulver är torkade och malda nypon. Nypon har sedan länge givits till hästar för att stärka deras immunförsvar och minska risken för ledbesvär. I hälsokostbutiker kan du köpa nyponpulver som har gjorts på enbart nyponköttet och nyponpulver som är gjort på både köttet och kärnan. Vissa påstår att det ska vara mer effektiv för hälsan då hela nyponet har malts ner medan andra påstår att det är endast köttet som behövs.

Annons

Vad innehåller nyponpulver?
Nyponpulver är rikt på A-, B- och C-vitamin, betakaroten, järn, magnesium och kalium. Nypon och nyponpulver är mest kända för att lindra ledvärk och artros. Nypon innehåller galaktolipider som har en antiinflammatorisk verkan och hjälper till att minska svullnad och värk vilket leder till att kroppen kan kännas rörligare och mer smärtfri. Nyponpulver innehåller mycket betakaroten som är en riktig hudkompis soliga dagar. Betakaroten är ett förstadium till A-vitamin. Ämnet lagras i hudens fettlager och är lätt brunfärgat och förstärker därför hudens bruna färg. Betakaroten bidrar också till att kroppens hudceller producerar melanin, som kan skydda kroppen mot solen inifrån.

Vad kan man använda nyponpulver till?
Du kan bland annat boosta dina smoothies med nyponpulver eller göra egen nyponsoppa eller glass. Här nedan kommer två smoothierecept med nyponpulver.
Apelsin- och banansmoothie med nyponpulver och kanel
Nypon- och banansmoothie

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar