INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR FÖR odla.nu, Granit och lagerhaus

Odla grönkål hemma


Wohoo, nu är det dags att så massa frön mina vänner! Förra året försökte jag mig på att odla morötter och grönkål, problemet var bara att jag förodlade inget utan satte direkt i stora jorden, alldeles för sent dessutom! Jag och Erik hyr en liten odlingslåda av vår förening men problemet med den är att den står på ett lite tokigt ställe, det är knappt nå sol där så det gick inte alls så bra.

Jag också märkt att jag inte har så gröna fingrar som jag önskar, jag tar för mycket frön, glömmer bort att vattna, kommer på att jag ska vattna och dränker sedan mina frön eller växter.. haha. Jaja, lite nybörjare misstag hit och dit, nya tag nu i sommar! 😀

färsk Grönkål

Min plan är i år är att fokusera på grönkål, jag ska ha så mkt grönkål att jag kan ge bort grönkålsbuketter när jag och Erik ska iväg på middagar <3 Hur härligt? Det första vi har gjort är att byta odlingslåda, så nu har vi en som står nedanför vår balkong och som har sol på sig, YEYY!!

Igår ringde jag också mamma och frågade hur många frön man ska ha i jorden i förodlingen, 3-4 kom vi fram till (i en liten ”kruka”) så i helgen ska jag så dem 🙂 Det blir mysigt! Odlar ni något hemma? Här kommer lite tips på fina grejer som kan vara bra och kul att ha då man odlar 🙂  Den fina påsen på bilden ovan är föresten från Granit, du hittar den här: Nätkasse natur

 

Odla.nu kan du köpa hem fröer online, supersmart ju! De har även en kategori med ekologiska fröer, tyvärr fanns inte ekologisk grönkål med men det fann massa annat bra som rödbetor, rädisa, persilja, sockerärtor, aubergine mm.

Jag tänkte också att jag ska beställa lite blommor till balkongen därifrån, väldigt smidigt då vi inte har någon bil här i Stockholm. Pelargoner brukar jag köra på, dom är lätta och går inte bara och dör iaf man glömmer bort dom haha. Det passar mig! Hur fin är inte den här lixom: Zonalpelargon ”Toscana Sören”, Åsså heter den Toscana dessutom, nu måste ju bara köpa den därför, eftersom jag och Jenny ska dit snart <3

Hoppas ni får en fin fredag! <3 /Linnea 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera


 


Laddar