INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR FÖR BODYSTORE

Picklad rödbeta med ingefära och kokosocker


Åhhh, det här var magi mina vänner! Picklad rödlök är gott men picklad rödbeta, halleluja! Jag testade att göra bara på en rödbeta för att se vad jag tyckte men måste genast göra mer och ha i kylskåpet som tillbehör till typ ja, allt. Jag åt några skivor till min lunch idag och tänkte att jag skulle spara resten till middagen men det gick inte, jag gick in till köket och stod vid köksbänken och mulade i mig allt som var kvar för att det var så gott 😀

Jag tänkte nu testa att pickla polkabetor, zucchini och salladslöken som är med på ett hörn här på bilden, den börjar bli lite trött så lite pickel pickel på den så kanske den piggnar till sig 🙂 men hurrniii, pickla ingefära måste vi ju göra!!! Shit vad gott. Dela mer om ni har några bra pickeltips btw <3

picklad rödbeta med ingefära och kokossocker
picklad rödlök
Kika även in picklad rödlök, den är gjord på samma sätt men utan ingefära!

picklad rödbeta och rödlök

Ingredienser 
ca 3 rödbetor beroende på storlek
1 dl vatten
0,5 dl äppelcidervinäger
2 msk kokossocker
en bit färsk ingefära (ungefär som en halv kvinno-tumme ;D )

Gör såhär
1. Skala rödbetan och skär tunna skivor, jag skivade faktiskt med en potatisskalare för att få riktigt tunna skivor.
2. Blanda vatten, vinäger och kokossocker i en glasburk och lägg sedan i rödbetsskivorna.
3. Ta bort skalet från ingefäran och lägg i den i burken.
4. Sätt på lock och låt stå i kylskåpet några timmar eller över natten.
5. Jag är osäker hur länge den håller i kylskåpet men tror den håller minst 1 vecka iaf eftersom både socker och vinäger har konserverande effekt men lukta och smaka om du är osäker.

Tips!
Vill du ha ännu mera ingefära-smak på packningen så skiva ingefäran istället för att lägga ner den hel.

/Linnea

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera


 


Laddar