Inlägget innehåller reklam genom köplänkar för bagaren och kocken

Pizza med hummus, gulbetor och färsk persilja


Pizza på det här viset ska det definitivt göras mer här hemma! Så sjukt enkelt och gott och ni vet ju att vi älskar det som är enkelt och gott haha. Undra hur många gånger vi skrivit det här på bloggen? Till den här pizzan har jag använt mig av mitt mjuka brytbröd, det receptet har jag gjort om lite från ett pizzadeg recept faktiskt, nämligen den här: Pizza med aubergine och grönkål.

Precis som ”vanlig” pizza som man gräddar i ugnen med massa gosaker på så går ju toppingen på den här godingen att variera i tusen olika varianter beroende på vad man gillar för smaker. Du kan göra en philadelfiaoströra och bre över, likt den som Jenny gjort till sin laxcheesecake men kanske skippa laxen? eller du kan göra en pumpapesto och bred på, smula lite fetaost över, toppat med rädisor och färsk basilika.. Åhh, vad gott! Det ska jag göra nästa gång!

pizza med hummus gulbetor och gurka

På den här pizzan har jag mixat ihop en hummus med soltorkade tomater, så sjuuuukt goooott!! Sältan från solisarna gör sig verkligen sååå bra tillsammans med pizzabotten!

pizza med hummus och gulbetor

Ingredienser
Pizzabotten –> mjuk brytbröd
Bönhummus med soltorkade tomater (+ lite fler soltorkade tomater)
1 gulbeta
skal från en gurka
färsk persilja
svarta sesamfrön
pumpafrön

Gör såhär
1. Baka brödet enligt receptet. Mixa ihop ingredienserna till hummusen, ta eventuellt i mer soltorkade tomater om du vill, jag hade några fler än vad som står i receptet jag länkar. För mig del får det gärna smaka rätt mkt soltorkade tomater av röran.
2. Låt brödet svalna.
3. Skiva gulbetan med en osthyvel i tunna skivor, skala bort skalet från gurkan i ungefär 4-5 cm långa skivor.
4. När brödet svalnat så kan du bre på hummusen och toppa med gulbeta, gurka, sesamfrön, färsk persilja och pumpafrön.
5. Skär upp i bitar och servera! Gott 🙂

Tips!
Använder du en pizzaskärare? Det är verkligen smidigt, jag hittade massa olika varianter men jag tycker den här (klick) för 89 kr räcker gott och väl, det är en sådan jag har!

pizzaskärare

/Linnea

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera


 


Laddar