INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR FÖR Mat.se

Quornfärs med halloumi och bönpasta


Den här såsen har jag gjort på quorn men det är inget jag vanligtvis brukar köpa, men nu gjorde jag det för jag ville testa hur det smakar och så. Processen för att ta fram quorn tycker jag helt ärligt inte känns superren och naturlig, läs mer här: Quorn men det var kul att testa men jag kommer inte köpa mer av det. MEN den här såsen som jag gjorde på quorn var verkligen jättegod så jag ska definitivt göra den igen men byta ut quorn mot något annat. När det kommer till att äta vegetarisk så föredrar jag att äta grönsaker i mängder så som dom är naturligt istället för vegetariska/veganska imitationer av köttprodukter.

vegetarisk pastasås

Så, om man tycker som jag, att det är kul att testa vissa livsmedel/produkter men sen känner man att… njaa, det här var inget för mig så vill jag ge några förslag på vad som skulle kunna funka istället för quorn i den här såsen (om man vill hålla sig till vegetariskt):

– Hackad blomkål, gör klart hela såsen och tillsätt blomkålen sist så det är lite tuggmotstånd i den
– Hackad broccoli, gör på samma sätt som med blomkålen
– Svarta bönor/kikärtor, då skulle jag dock byta ut bönpastan mot tex rättika eller zucchini
– Små tärningar av morot/sötpotatis eller palsternacka. Se till så de är lite tuggmotstånd i dem

quornfärs med bönpasta

Jag rev halloumiost på toppen, det var supergott och några basilikablad gör ju det hela väldigt trevligt!

quornfärs med halloumi

Den här bönpastan brukar jag ofta köpa 🙂 Om du är nykund och gör en beställning hos Mat.se så kan du få 175kr i rabatt om du anger koden MAT2018, erbjudandet gäller till 30 juni 2018. Passa på!

quornfärs med halluomi och bönpasta

6 port 

Ingredienser
300 g quornfärs
600 ml kokosmjölk (en hel konservburk + en halv och då endast den tjocka delen)
390 g krossade tomater
2 gullökar
2 msk pofiber
3 dl gröna ärtor
15 soltorkade tomater
200 g halloumi (både i och lite ovanpå)
1 tsk spiskummin
2 tsk torkad persilja
4 tsk torkad basilika
0,5 tsk cayennepeppar
0,5 tsk torkad ingefära
salt och svartpeppar efter smak
Bönpasta till servering

Gör såhär
1. Värm upp kokosmjölken i en kastrull, låt den stå och ljuda rätt länge så en del av vätskan försvinner och den blir tjockare. Tillsätt krossade tomater och pofiber efter ett tag, under tiden kan du göra nedanstående punkter
2. Om du tar quornfärsen från frysen så stek på den så den är varm och genomstekt.
3. Finhacka soltorkade tomater och gullöken, stek gullöken i pannan.
5. Om du tycker att kokosmjölken har bra konsten så tillsätt resterande ingredienser.
5. Koka bönpastan.
6. Smaka av såsen med salt och svartpeppar.
7. Häll upp och riv lite halloumi eller parmesanost på toppen!

/Linnea 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera


 


Laddar