Annons
Annons

Rödbetssallad med ingefära och citron


Rödbetssallad är faktiskt en av mina favoriter på julbordet, jag tycker det är så himla gott! Här har jag toppat med ingefära och citron, supergott! Den blev lite fräschare i smaken med citronsaften, men ta inte för mycket bara, det ska inte smaka citron utan det ska bara ge en liten syrlighet till röran. Åhh, gud så gott! jag blir sugen på den när jag skriver om det till och med haha. Här kommer bild och recept! 🙂Rödbetssallad

Annons

Ingredienser
4 stora rödbetor
ca 1 dl majonäs
ca 1 dl turkisk yoghurt
1 rött äpple
1 rödlök
4 krm torkad ingefära
1 tsk torkad timjan
salt och svartpeppar efter smak
lite citronsaft (ca 1 tsk)

Gör såhär
1. Koka rödbetorna med skalet på tills de är mjuka fast med lite motstånd, tänk potatis. Jag kokade ca 1 kg och det tog ungefär 60 min. Låt rödbetorna svalna i kallvatten och ta sedan bort skalet.
2. Skär rödbetorna i små kuber. Finhacka äpplet och rödlöken.
3. Vispa ihop majonäsen om du gör egen.
4. Blanda sedan ihop samtliga ingredienser och smaka av!

 

/Linnea

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar