Annons
Annons

Slånbär


Hejsvej! Igår när jag cyklade hem från gymmet såg jag en man som stod och käka på något i en buske, jag kunde ju såklart inte bara cykla förbi så jag stanna och fråga vad han hade hittat! Det var slånbär, ett bär som han tydligen har käkat sedan han var liten.

Annons

Jag kan inte minnas att jag hört talas om Slånbär förut så jag tog genast upp telefonen och frågade google! Spånbärsbusken är en släkting i familjen rosväxter därav massa taggar på buskarna så ska man plocka ett gäng kan det vara bra att ha oömma kläder så man inte river upp dem. Bären är mörkblåa, smakar typ inget?! eller ja, de smakar bittert då de innehåller garvsyra men som en tom smak på nått sätt.. ni fattar vad jag menar.. och man blir sådär sträv på tungan av att äta dem, inte så goda egentligen men det slank ner några stycken ändå. Dom används främst till att göra sylt, gelé, saft, juice och andra måltidsdrycker!
Slånbär
Jag läste någonstans att den bittra smaken försvinner då bären fryser så jag måste plocka lite mer idag och frysa in för att testa!
Slånbär supermat
Nu har ju inte vi något recept på slånbärsjuice, sylt eller liknande men vi har istället supergoda chiasylter, kika in recepten  nedan på fyra olika sylter med bas på chiafrön men med olika härliga smaksättningar. Klicka på länken under respektive bild för att komma till receptet!
Chiasylt med svartvinbär och kanel
Chiasylt med svartvinbär och kanel

Chiasylt med blåbär och ingefära

Chiasylt med smak av hallon

chiasylt med rödvinbär och sharon
Chiasylt med rödvinbär, sharon och lime


/Linnea

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar