Annons
Annons

Tahini


Tahini är superbra som bas i röror och är en av ingredienserna i en klassisk hummus. Vi har gjort lite olika varianter av hummus men aldrig med tahini faktiskt så det ska testas framöver. Kika in vår Hummus med supermat, Rödbetshummus med ingefära eller Grön ärthummus. Om du är allergisk mot mandlar och nötter men tål sesamfrön så kan även tahini funka som substitut för nöt- och mandelsmör, lite beroende på recept såklart!

hemgjord tahini
Visste du att man bör blötlägga nötter och frön för att bättre kunna tillgodogöra dess näring? Läs mer i vårt inlägg om blötläggning av nötter och frön!

Annons

tahini

Ingredienser
2 dl skalade vita sesamfrön
1-2 msk olivolja
1-2 krm himalaya salt

Gör såhär
1. Torrosta sesamfröna på låg värme tills de fått lite gyllene färg (alla frön behöver inte få färg).
2. Mixa fröna i en mixer tills det blivit en hyfsat slät smet,  du kommer nog få stanna mixern lite då och då och peta ner lite från kanterna.
3. Mixa ner olivolja och salt och smaka av. Vill du ha den ännu mer rinnig så tillsätt med olivolja.

Tips!
Har du en mixer där du kan ändra hastighet så kör först (när du mixar fröna) på hög fart och sedan när du märker att det blir lite klumpigt i mixer så sänk farten. Du kommer märka att det klättrar inte upp på kanterna på samma sätt då.  När du tillsätter oljan så fortsätt att mixa på låg fart.

/Linnea

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar