INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR FÖR BODYSTORE

Tahinidressing med citron


Uppdaterat recept från 18 jan 2018. Wow alltså tahinidressing är verkligen supergott, det ska jag definitivt börja göra lite mer av och nu slog det mig att det skulle vara supergott till min sallad med mango, gurka och hampafrön samt Jennys sötpotatispizza. Ni får inte missa min Ugnsgrillade spetskål med tahinidressing, grymt gott! Du kan välja om du vill tillsätta soja i receptet, sedan jag testade det så tycker jag att det är snäppet godare än utan men om du inte har det hemma så funkar det superbra med endast citron, vitlök och salt också. Det blir lite mer smak av sesamfröna då tillskillnad från när sojan kommer in 🙂

tahinidressing med citron

Ingredienser
2 dl skalade sesamfrön
2 msk olivolja
3-4 tsk citronsaft
6 msk vatten
1 vitlöksklyfta
2 krm himalaya salt
2 nypor svartpeppar
(1 tsk soja, om man vill)

Gör såhär
1. Torrosta sesamfröna på låg värme. Lägg över dem i en mixer och mixa tills fröna är söndermixade, tillsätt sedan olivolja och fortsätt mixa tills det blivit en slät smet.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och smaka av. OBS! Om du använder soja i dressingen så smaka av innan du tillsätter salt.
3. Vill du ha dressingen ännu ringare så tillsätt mer vatten till önskad konsistens.

Tips!
Jag använder mig av Ekologisk Tamari soja

/Linnea

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera


 


Laddar